Maja tror på en bra säsong

Målvakten Maja Arvehell kom till HBK inför förra säsongen från IF Böljan. Precis som i år så blev säsongen förryckt av pandemin, men Maja blev ändå till slut ganska nöjd med sin säsong.

- Till en början var det väldigt skakigt och nervös, men ju längre tiden gick, och ju mer speltid jag fick, blev jag säkrare i min roll, så till slut helt ok. Under 2020 utvecklade jag mina tillslag och att min position gentemot laget fungerar, tycker Maja.


Maja studerar för närvarande till förskolepedagog och är inne på sin andra termin. I hemmet lär det blir en del målvaktssnack då hon är sambo med herrlagets målvaktstränare Dennis Nilsson. Hon ser positionsspelet som sin främsta styrka men det finns saker hon vill förbättra i sitt spel.

- Det jag vill utveckla under 2021 är höjdspelet och kommunikationen.


Förra årets säsong slutade med nytt kontrakt och det är hon mer än nöjd med.

- Det får jag väl ändå påstå. Vi är nykomlingar och kämpade i många matcher vilket vi fick kvitto på senare i säsongen. Hade önskat att vi skulle få lite fler poäng och lite färre insläppta mål, men i det stora hela är det godkänt.


Hon tror på laget även inför årets säsong i div. 1.

- Tror det kommer bli bra. Nu vet vi vilken standard det behövs inför varje duell och match, så vi ska jobba ännu hårdare. Vi har en bred och stabil trupp. Det är inte självklart att vi har en startelva, alla är grymma på sitt sätt, menar Maja, som gillar mentaliteten att alla spelare och ledare vill utvecklas både tillsammans men även individuellt.


När Maja Arvehell avslutningsvis ska gissa vem som hon tror kommer att utvecklas mest under 2021 är hon ganska säker på sin sak; Emmy Ecklein.

- Hon gjorde en fin avslutning förra året och jag tror hon kommer komma in i det mer och mer.



MAJA ARVEHELL

Född 6 januari 1999

Position Målvakt

Klubbar Kvibille BK (-2018), IF Böljan (2019), HalmstadsBK (2020-)