IFK Norrköping är nästa motståndare för HBK

HBK:s andra bortamatch blir på klassiska Idrottsparken, numera Platinumcars Arena, i Norrköping mot "Peking". En match som spelas söndag kl. 15.00 och som visas i Kanal5. TV-sändningen startar kl. 14.30.

Norrköping som av många experter är tippade i toppen av Allsvenskan har flera duktiga spelare av absolut toppklass och det är något som HBK:s tränare Magnus Haglund varnar för.

- Detta blir en intressant och spännande match mot ett väldigt duktigt och spelskickligt Norrköping. De är med all rätt topptippade och har en väldigt hög kvalitet i sin offensiv där de har flera väldigt skickliga spelare, så det blir en tuff match för oss och vi måste göra en stark prestation för att kunna vinna i morgon.


- Det gäller för oss, som vanligt att försöka spela vårt spel, med vad det innebär. Nyckeln blir att börja bakifrån och sätta defensiven och att försöka vinna bollen i så gynnsamma lägen som möjligt för att straffa Norrköping och förhoppningsvis kunna göra mål. Det blir också viktigt att viska kunna kombinera snabba kontringar med längre anfall för att göra oss farliga på flera olika moment av spelet.


- Från förra matchen mot Sirius visade vi hur stabila och gedigna vi är. Vi släppte till väldigt få chanser och bara ett mål och det var det första på fyra matcher så det visar verkligen hur långt vi har kommit och vilket jobb vi lägger ner i försvarsspelet, säger Magnus Haglund.


Norrköping, anförda av den förra HBK spelaren Sead Haksabanovic och den nya tränaren Rikard Norling har startat allsvenskan med att först spela 1–1 hemma mot Sirius, i en match som präglades av ett kraftigt snöfall, och sedan en uddamålsförlust borta i mot Djurgården. 


HBK har tagit bussen upp mot Östergötland på lördagen och genomför ett träningspass vid 16-tiden i Linköping. 


På bussen satt följande 18 spelare:

1 Malkolm Nilsson Säfqvist

12 Malte Påhlsson

2 Thomas Boakye

3 Alexander Berntsson

4 Andreas Johansson

5 Joseph Baffo

6 Joel Allansson

7 Simon Lundevall

9 Marcus Antonsson

10 Sadat Karim

14 Mikael Boman

16 Erik Ahlstrand

18 Emil Tot Wikström

21 Andreas Bengtsson

22 Isac Larsson

23 Dusan Djuric

24 Amir Al-Ammari

26 Edvin Kurtulus