HBK slogs länge om medaljerna

HBK hade en strålande period på sommaren och tog steget upp på första plats. I slutet på augusti skadade sig målvakten Magnus Bahne hemma mot IFK Göteborg, samtidigt som man åkte på dubbla utvisningar i matchen. Därefter rullade inte bollen HBK:s väg.
Bildtext: I premiären gjorde Tomas Zvirgzdauskas första HBK-målet och firar här med Emra Tahirovic, Magnus Arvidsson och Dusan Djuric.

Hemma mot Helsingborgs IF stämde inte spelet och det stod 0-1 i paus. HBK vände genom mål av Tomas Zvirgzdauskas och Emra Tahirovic. Därefter blev det förlust mot Djurgårdens IF innan det var dags för Kalmar FF hemma. En match att minnas av en speciell händelse.

Magnus Arvidsson har gjort mål mot Kalmar till lycka för Peter Larsson och Tim Sparv.

HBK sköt ut bollen till inkast p.g.a. skada men Kalmar FF kastade till egen spelare och gick upp och gjorde mål. Janne Andersson var ursinnig och sökte upp Nanne Bergstrand i deras mål och skällde ut honom. Magnus Arvidsson gjorde att Janne kunde lugna sig genom att göra två mål och vända matchen.

Efter ett poäng på två matcher på Gamla Ullevi kom HBK in i en bra period och förlorade bara en av elva matcher. På sommaren vann man mot IF Elfsborg med 3-0, Örebro SK 3-0 och 3-1. Detta gjorde att HBK helt plötsligt var nya serieledare.

Dusan Djuric blev förste målskytt när HBK besegrade de regerande mästarna IF Elfsborg med 3-0 på Örjans vall.

I denna veva släpptes Emra Tahirovic till Lille i Frankrike, medan Sebastjan Johansson köptes hem från GAIS.

Har du missat de tidigare artiklarna om HBK:s allsvenska säsonger? De finns här tillsammans med andra historiska artiklar om HBK.
I dag återstår det 9 dagar till den allsvenska premiären den 11 april hemma mot BK Häcken.

Debuten för "Seb" mot GAIS blev speciell då ett ösregn gjorde att matchen blev försenad några timmar och publiken fick vänta utanför Örjans vall. 2-2 mot GAIS och 1-1 mot Trelleborgs FF gjorde att HBK tappade serieledningen.

Hemma mot Malmö FF blev det förlust i en toppmatch men på Söderstadion gjorde Zvirgdauskas matchens enda mål mot Hammarby.

Då kom den olyckliga matchen mot IFK Göteborg. Magnus Bahne korsbandsskadad, Peter Larsson och Sebastian Johansson utvisade, samt 1-3 på resultattavlan.

Inför säsongen värvades den finske landslagsreserven Magnus Bahne från Inter Åbo. Han gjorde en stark säsong men mot IFK Göteborg rök hans korsband och säsongen var över för hans del.

HBK reste sig inte mer den hösten och det blev inga fler segrar, Då den tänkta reservmålvakten Marcus Sahlman blivit utlånad fick HBK jaga in en ny målvakt. Valet föll på David Loriya från Kazakhstan.

Hans premiär var i Kalmar (0-3) innan det blev fyra raka oavgjorda matcher. HBK hade fortfarande chansen på medalj men efter 1-2 mot Djurgårdens IF och hemska 0-9 på Olympia mot HIF så blev det en sjundeplats.