Grattis Ingvar Flink!

I dag på påskafton gratulerar vi Ingvar Flink på hans 75:e födelsedag. Ingvar avslutade sin karriär med två säsonger i HBK på 1970-talet och där han i sista matchen fick mottaga en guldmedalj. Ingvar hade tidigare även spelat i landslaget.

Som pojklagsspelare kom han till IS Halmia från Alets IK och det var för rödtopparna som Ingvar Flink gjorde allsvensk debut som 17-åring mot Hälsingborgs IF. En av motståndarna hette Hans Selander och för han var det också allsvensk debut. Senare skulle de båda vinna SM-guld tillsammans med HBK.


Det blev tre matcher i Allsvenskan för Halmia, vilka han lämnade 1968 för att under studier spela för IF Saab i Linköping. Under 1971 blev han som div. 2-spelare uttagen i "Åby" Ericsons landslag och kvalade mot HBK samma år. Denna gång tog HBK steget upp men för Saab blev det uppgång året efter.


Gunnar Nordahl-tränade Saab åkte dock ur och inför 1975 föll Flink för locktonerna för HBK. Han var med som högermittfältare i premiären mot GAIS men annars var det ett år där han åkte lite ut och in i laget, vilket gjorde att han spelade ungefär hälften av matcherna.


Året därpå hade Sven-Agne Larsson slutat som tränare och ersatts av en ung och oerfaren engelsman vid namn Roy Hodgson. Denne bestämde sig för en startelva och Ingvar hamnade precis utanför.


Han spelade de inledande omgångarna när Selander saknades, annars var det mest inhopp fram till slutomgångarna. Då blev Bengt-Göran Svensson knäskadad och Ingvar Flink tog hans plats till vänster på mittfältet.


Hans sista två matcher i HBK-tröjan blev uppe i Norrköping när guldet säkrades och avslutningsmatchen hemma mot Östers IF när guldet delades ut.


Därefter valde han att avsluta sin karriär. Han gjorde senare ett gästspel 1980-82 som spelande tränare i Harplinge IK.INGVAR FLINK

Född 3 april 1946

Från IF Saab 1975, slutade 1977

Allsvenska matcher/mål 29/1 

Guld 1976

Allsvensk i IS Halmia 1963 (3/1) och IF Saab 1973 (25/1)

Landskamper 5 A, 5 J