Emma tror att många utvecklas i år

Emma Nielsen är en av damlagets mest rutinerade spelare. Under 2017 spelade hon några allsvenska matcher i Damallsvenskan för Vittsjö GIK. Nu ser hon fram emot den kommande säsongen i div. 1 med HBK Dam.
- Det ska bli spännande att spela i en annan serie och möta andra lag. Vi har många bra spelare i år med bra kvaliteter och jag ser därför positivt på årets säsong, säger Emma, som är nöjd med förra årets insats.

-Jag tycker att vi gör en bra säsong. Vi var nykomlingar och hade därför inga riktiga förväntningar. Serien var även annorlunda med en enkelserie vilket också påverkade. Jag tycker att vi presterade bra som lag där inte alla resultat speglade prestationerna i sig. Vi spelade fotboll på ett sätt som jag personligen föredrar och tycker om att spela, med få tillslag och ett högt bolltempo.

- Själv är jag nöjd med min säsong i fjor. Det var mitt roligaste fotbollsår hittills och jag känner att jag utvecklades som fotbollsspelare. Under året gjorde jag en del mål förra säsongen, vilket inte hör till vanligheten för min del. Väldigt kul att bidra med poäng. Annars tycker jag att jag som fotbollsspelare över lag tog kliv och utvecklades, menar hon. 

Civilt pluggar hon sin sitt sista år men jobbar samtidigt extra på Swedbank. Hon ser sig själv som en fotbollsspelare med bra speluppfattning, är kreativ och har en bra passningsfot. I laget tycker hon att hon är en person som försöker ge mycket energi både på och utanför planen.



Hon vill bidra till lagets framgångar.
- Mina tankar och förhoppningar inför framtiden är att vara en bidragande spelare för laget och att vi tillsammans tar kliv. Jag ska göra mitt bästa för laget och det är där mitt fokus ligger, säger Emma som är lagkapten för laget.

Hon trivs med Fredrik Andersson som tränare och tycker att föreningen tror på damlaget som hon anser är ett gött gäng. I laget finns en positiv samsyn.
- Lagets styrkor är att det finns spelare med samma speluppfattning och spelförståelse vilket gör att vi hittar tajming i vårt spel. Vi tänker och ser fotboll på samma sätt vilket skapar ett gemensamt spel. 

-Jag tror att vi är många som kommer att utvecklas i år, både individuellt och som lag. Men om jag ska säga någon enskild spelare så tror jag starkt på Alva Hed. Hon är i toppform just nu och bidrar med mycket både på och utanför planen, anser Emma Nielsen.



Emma Nielsen

Född 8 februari 1997
Position Mittfältare
Tidigare klubbar BK Astrio (-2012), IF Centern (2013), IS Halmia (2013-17), Vittsjö GOK (2017), IS Halmia (2018), Halmstads BK (2018-)