Bortapremiär mot Sirius

Årets första bortamatch blir mot IK Sirius på klassiska men nybyggda Studenternas i Uppsalas fina konstgräs. Sirius som i sin första match fick ett kryss borta mot topptippade Norrköping i en snöig men välspelad match på Platinumcars Arena. HBK som i sin tur vann sin premiär; 1–0 mot Häcken efter mål av Mikael Boman.  
- Vi har använt oss av denna vecka till att förbereda oss för en tuff bortamatch mot Sirius. De har hemma ett extremt bra passningsspel och är vana att hålla kommandot när de spelar hemma, så det blir en tuff uppgift för oss, säger HBK:s tränare Magnus Haglund.

Det gäller för oss att kunna hantera deras duktiga passningsspel så bra vi kan och vinna bollar i så bra lägen som möjligt för att kunna gå på en snabb omställning eller kunna etablera ett eget anfall.  

- Vi har gjort två bra matcher nu mot passningsskickliga Elfsborg (genrep) och Häcken där vi har kunnat vara solida bakåt och vassa framåt så det har ju såklart get oss ett bra självförtroende. Men det är extremt viktigt att vi går in i denna match med hög noggrannhet. Det är en ny match, en ny uppgift med nya förutsättningar, fortsätter Magnus. 

HBK som i fjol var Superettans bästa lag på konstgräs och var obesegrade på plast under fjolåret och Magnus tror inte det är en nackdel i år.  
- Sen jag kom har vi varit väldigt framgångsrika på konstgräs, det ger bättre förutsättningar att spela snabbt och längs marken och de passade oss i fjol, sen möter vi bättre lag i år. Men vi har visat att vi behärskar underlaget.  

- Nyckeln blir såklart att sätta försvarsspelet, det är det alltid för oss, Släpper man till färre mål bakåt är det lättare att vinna matcher, men när vi vinner bollen så är det viktigt att vi använder de idéer och de strategier vi har för att skapa målchanser och mål. Både i kontringar och uppställt spel. Gör vi det har vi stora chanser att få med oss ett bra resultat i morgon, avslutar Magnus.  

IK SIRIUS - HALMSTADS BK
Söndag 18 april kl. 17.30
Visas på discovery+