Bitter förlust i Norrköping

I första halvlek fick HBK matchen dit man ville och kunde ganska kontrollerat gå till paus med 1-0 ledning. I andra halvlek vände hemmalaget till 2-1 men ändå var det riktigt nära poäng.
- Vi jobbar till oss något inkast på kanten, får tillbakaspel till Thomas som slår in den och jag kommer upp väldigt bra i straffområdet och lyckas knoppa dit den, säger Marcus Antonsson om sitt mål.

- I andra blir vi lite låga och Norrköping hittar lite nycklar, de blev farligare och satte sitt kombinationsspel. Vi borde spelat ut oss ur deras press när vi väl vann bollen för de fanns ytor att spela på. Det är ju först i slutet som vi börjar utnyttja det och vi började kännas lite farligare, menar Marcus.

Det blev en gyllene kvitteringschans när Mikael Boman spelade fram Marcus Antonsson i fritt läge i slutet. 
- Jättebrytning eller straff, jag vet inte för jag har inte sett den, men bollen flyger åt sidan och jag orkade inte reagera där. Om det är en brytning så måste det vara årets brytning i Allsvenskan för jag ska precis träffa bollen. Jag är färdig att lägga in den och sen flyger bollen undan, det är bara bra och vågat försvarsspel, säger Antonsson.

Magnus Haglund ger sin syn på matchen:
- Första halvlek får vi dem precis dit vi vill. De skapar i stort sett ingenting på hela halvleken. Vi får ett tidigt mål efter en inkastvariant och vi släpper till en målchans på hela första halvlek. Vi har full kontroll så långt.

- Sen måste han blåsa straff för Baffo blir kapad i deras straffområde och han tar in den. Då står det 1-0 till oss, det är matchavgörande saker. Vi får inte den och Norrköping får bättre fart på sitt spel i andra, så vi får kriga i vårt försvarsspel och de gör 1-1. Sen blir det den där speciella situationen, där han drar flaggan först och sen blir det mål. De kanske var rätt, jag har svårt att se.

- Däremot har vi möjligheter i vår forcering vid ställningen 2-1, Boman har möjlighet att få ordning på en boll där inne och sen får Antonsson det stora läget. Vi kommer tillbaka och jagar en kvittering. Så är det att möta topplagen på bortalaget, det blir mycket krigande men vi höll matchen jämn hela vägen och den levde in i det sista. Hade vi fått straff och 2-0 så vinner vi sannolikt matchen.