Andreas ser fram mot genrepet

På långfredagen genomför HBK sitt genrep när man beger sig till Borås för spel mot förra årets allsvenska tvåa IF Elfsborg. Det är något som Andreas Bengtsson ser fram emot.
- Det ska bli jättekul och det är ju en tradition att möta Elfsborg inför premiären. Det är en bra värdemätare så det ska bli kul.

Det är inget dåligt lag som ni kommer att möta.
- Elfsborg är ett jättebra lag som slog Malmö för några veckor sedan med 4-0. Det kommer krävas disciplin och hårt arbete, och sen att vi gör dom sakerna som vi har tränat på under hela försäsongen.

Nu blir det återgång till konstgräs igen. Hur känns det?
- Det är en bra matta där så det går att spela bra fotboll på den. 

Annars tränar ni för andra veckan på naturgräs. Känslan?
- Det är skönt att vara på vanligt gräs. Kvalitén på gräset varierar lite men det ger en vårkänsla att vara på gräs. Bollbehandlingen är svår men man vänjer sig.

Försäsongen börjar lida mot sitt slut. Hur har du upplevt den?
- Den har varit lång och lärorik och jag tror att vi alla känner oss väldigt laddade inför starten som kommer.

Hur kommer det att kännas i kroppen i nästa vecka inför premiären?
- Det kommer vara mycket spring i benen, man kommer att gå på tå inför premiären.

Följande spelare kommer att sätta sig i bussen i morgon för match i Borås: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson, Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Isac Larsson, Thomas Boakye, Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Emil Tot Wikström, Simon Lundevall, Sadat Karim, Marcus Antonsson, Mikael Boman och Alexander Johansson.