Allansson ser fram mot IFK-matchen

Joel Allansson är en viktig pjäs i dagens HBK med sin arbetsmoral och massor av rutin. Senast mot IFK Norrköping fick han lämna spelplan efter drygt en timma efter ryggproblem. Han är dock i full träning igen inför kommande match mot IFK Göteborg.

- Det känns bättre nu. Jag fick ett knä i ryggen som gjorde att det domnade bort lite. Sen drog det till i andra halvlek en gång till och då kunde jag inte göra fullt jobb och då var det bättre att byta, säger Joel.


När han ser tillbaka spelmässigt på matchen i söndags så tycker Joel:

- I första halvlek tycker jag att vi gör det bra medan vi  i andra blir lite för låga under för lång tid. Vi måste bli bättre på att spela oss ur och få lite längre anfall.


Vid den här intervjun har HBK precis tränat färdigt sin förmiddagsträning på onsdagen. Nu är laget tillbaka på Örjans valls C-plan och det gillar Allansson att slippa åka runt till andra idrottsplatser.



Joel gillar att laget nu åter kan träna på Örjans vall: - Det är lyx!

- Det är jätteskönt, det är lyx att ha så bra träningsanläggning där man kan ta en promenad på två minuter. Det är ändå en hyfsat bra plan och den kommer bli bättre och bättre.


Kommande motståndarna IFK Göteborg blir en speciell match för Joel Allansson. Han kom till föreningen som ungdomsspelare 2009. Den allsvenska debuten kom för snart tio år sedan. 22 maj 2011 spelade han från start mot Trelleborgs FF i en match som slutade 1-1. I dåvarande lag fanns Jakob Johansson, Tobias Sana och Sebastian Eriksson från start och Robin Söder på bänken. Alla är tillbaka i IFK nu, även om en del av dem är skadade.



Den 22 maj 2011 gjorde han sin allsvenska debut. IFK Göteborg tog då emot Trelleborgs FF. Här syns han i en kamp med Joakim Nilsson.

- Jag har spelat två träningsmatcher mot dem innan, så det ska bli jättekul. Jag ser fram emot den matchen jättemycket. Det är några gubbar som har lämnat och kommit tillbaka sen jag var där. Det blir en tuff match.


Totalt blev det sex säsonger i Blåvitt, varav tre i Allsvenskan, innan han 2015 flyttade till danska Randers FC. Han följer IFK på tv när de spelar sina matcher.

- Jag följer dem ganska mycket och tycker att de är lite ojämna, precis som vi har varit. Vissa dagar är de jättebra som när de slog AIK med 2-0 och sen ligger de under med 0-3 mot Degerfors efter en timma.



Joel tror på mycket kamp på söndag mot IFK.

Vad tror då Joel Allansson om matchen på söndag?

- Vi ska försöka spela vårt spel, lite mer nu när vi är på hemmaplan och på gräs. Jag hoppas vi blir lite mer framåtlutande och att vi kan stå lite högre upp. Samtidigt vet vi att de har spelat ganska lågt med sitt försvarsspel också. Det kommer bli mycket kamp tror jag.