Smått och gott efter 20 omgångar

Nu har två tredjedelar av årets seriespel i Superettan genomförts. För HBK ser det för närvarande bra ut med en andra plats men man ska veta att det är 30 poäng kvar att spela om.
Om man går in och bara tittar på hemmatabellen så har lagen spelat lite olika antal matcher. HBK ligger trea med 22 poäng i en tabell som leds av Jönköpings Södra med 26 poäng. Däremellan ligger Degerfors IF med 24 poäng och då har de spelat en hemmamatch mindre. Enda laget som är obesegrade på hemmaplan är Akropolis IF med tre vinster och sju oavgjorda på Grimsta IP.

I bortatabellen leder Degerfors med 22 poäng och HBK ligger tvåa med 19 poäng. Här har dock HBK en match mindre spelad. Både Degerfors och HBK är obesegrade på bortaplan medan Ljungskile SK inte alls vunnit borta.

Formtabellen över de senaste fem omgångarna toppas av Degerfors IF med 15 poäng, GAIS har 12 poäng och trion HBK, Jönköpings Södra och Öster har tagit 10 poäng.

Jämfört med förra året så har HBK nu tagit 41 poäng och efter 20 omgångar förra året hade HBK 27 poäng. Totalt blev det 46 poäng under 2019.

Tre HBK-spelare har startat samtliga matcher. Det är Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson och Samuel Kroon. De två förstnämnda har spelat samtliga minuter. Tre HBK:are har missat en match var; Andreas Bengtsson, Joel Allansson och Joseph Baffo.

Totalt har HBK använt 19 spelare. Ytterligare fyra spelare har varit avbytare utan att få spela något hittills. En av dessa Malte Påhlsson har varit avbytare utan spel vid samtliga 20 matcher. Bland utespelarna har Alexander Johansson vid 11 tillfällen suttit på bänken utan att få spela.

Mest inbytt är Jonathan Svedberg med 13 inhopp medan duon Sadat Karim och Erik Ahlstrand har hoppat in 12 gånger var. Oftast utbytt är Dusan Djuric med 16 tillfällen och Mikael Boman i 14 matcher.

Flest mål har Rasmus Wiedesheim-Paul svarat för med 13 fullträffar och Samuel Kroon med 5 baljor. Kroon är den som har haft flest målgivande passningar med åtta stycken och Sadat Karim med fem. Totalt har elva spelare gjort mål och dessutom har AFC Eskilstuna varit vänliga nog att bjuda på ett självmål i respektive match.

När det gäller varningar så har Edvin Kurtulus och Joseph Baffo dragit på sig fyra varningar var. Ingen spelare står i riskzonen då det är en kvartett som har två varningar just nu; Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson, Samuel Kroon och Dusan Djuric.