Sebastian Möller inför mötet med sin gamla klubb

Han blev under sina fem år i klubben svensk juniormästare med HBK 2012 men något spel i A-laget blev det aldrig. I stället har han spelat i Superettan med GAIS och Varbergs BoIS till han för dryga månaden sen gick till Ljungskile SK. Nu ska ytterbacken Sebastian Möller försöka sätta stopp för sin gamla förening.

Från hans tid finns Mikael Boman och Malkolm Nilsson Säfqvist kvar i föreningen liksom ett antal personer vid sidan om plan.

- Det var i HBK jag lade grunden till allt seniorspel och hur man ska leva och tänka som en fotbollsspelare. Halmstad är där jag fått mest utbildning och det är en jättestor del av mitt liv. Det ska bli jätteskoj att komma dit, säger Sebastian Möller till Bohuslaningen.


I och med smittan i HBK-truppen blir det annorlunda för hemmalaget.

– Klart att det påverkar HBK att ledarna inte är där. Sedan lägger man grunderna till matcherna på träningen och de har en av de bästa trupperna i Superettan. Spelarna som kommer in är inte fy skam.


När Sebastian kom till Ljungskile hade han inte en match på flera månader i benen, men nu börjar han känna igen sig själv.
– Kroppen börjar vänja sig och jag börjar känna igen mig själv även om jag vet att jag har mer att komma med offensivt. I början har jag tagit det defensiva först för att göra det enkelt. Nu vill jag börja hota mer framåt och det kommer när jag börjar lära känna lagkamraterna, säger han till Bohuslaningen.


LSK-tränaren Jörgen Wålemark, som arbetade tillsammans med Torbjörn Arvidsson i Varbergs BoIS för några år sedan, ger sin syn på att HBK tvingas till förändringar i laget.

- Det är inte till fördel för Halmstad inför matchen. Det har inte det vanliga laget med Allansson och Djuric som spelat nästan varje match på innermittfältet. Såklart det påverkar dem men de har spelare i truppen som håller hög kvalitet ändå, säger han till Bohuslaningen, och fortsätter:


- En stentuff uppgift. Vi får göra en riktigt bra prestation om vi ska ta poäng. De sätter normalt en hög press så det gäller att komma ur den pressen för att hitta ytor.


I LSK återfinns även de tidigare HBK:arna Johan Svahn och Perparim Beqaj.