P19 slog serieledarna

Lördagen var en matchfylld dag och först på tur var HBK:s P19-lag som gästade Borås och IF Elfsborg. Matchen sparkades igång 12:30 på Borås Arenas B-plan och när den visslades av vid 14:15 var det HBK som stod som segrare med 0-2 mot en stark serieledare i IF Elfsborg. En bra start på dagen för HBK och inte minst för Jonathan Wadensten som klev av matchen som tvåmålsskytt.

Den första halvleken var HBK det lag som hade mest boll och i stora perioder förde spelet och hittade fina lösningar i sitt anfallsspel. Med 36 minuter spelade rullades ett fint anfall upp längst högerkanten och till sist kunde Johan Gudmundsson servera sin forwardskollega Wadensten (bilden) till ledningsmålet. I en jämn och tuff match är ofta första målet avgörande.

Andra halvlek vred Elfsborg upp beslutsamheten och tempot. Hemmalaget gick för ett kvitteringsmål men vilt kämpande Bollklubbare kunde freda sitt mål och skapa målchanser via snabba omställningar för utökad ledning. Målet dröjde dock till matchens slutminuter då Jonathan Wadensten vaket höjde blicken mot mål och strax utanför straffområdet smällde dit slutresultatet 0-2 - med förarbete av Mohammad Alshalkadis hårda slit och passning. Wadenstens sjunde mål på de elva spelade seriematcherna, där fyra av målen har kommit de senaste tre matcherna.

Assisterande tränare Daniel Kaplinski ledde laget tillsammans med P17:s assisterande tränare Mattias Olofsson. Två herrar som i bussen hem belåtet konstaterade att ”killarna bjuder upp till en bra anfallsfotboll med fin variation i den första halvleken och vi samlade ihop till det mål som kom efter dryga halvtimmen. I den andra halvleken fick vi plocka fram all inställning, hjärta och kraft vi bara hade och det räckte för att hjälpa ”Zacke” att hålla nollan tillsammans med att vi till slut fick in 0-2 målet, som absolut kunde kommit tidigare sett till våra målchanser. Stor eloge till laget idag, igen!”

IF Elfsborg - HBK P19 0-2 (0-1)

Målen: 0-1 (36) Jonathan Wadensten (Johan Gudmundsson). 0-2 (90) Jonathan Wadensten (Mohammad Alshalkadi).

Startelvan: Zackarias Nilsson - Benjamin Lidh, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård - Oscar Murro (65), Nils Thelander (75), Melvin Sjöland, Albin Branting - Johan Gudmundsson, Jonathan Wadensten.

Avbytare: Mohammad Alshalkadi (65), Nils Strandahl (75), Eric Wiberg, Max Johnsson.