P17 klara för SM-slutspel

Med en imponerande vinst med 4-2 på bortaplan mot Mjällby AIF blev det i helgen klart att HBK P17 nu kommer att hamna på plats 1 till 5 i P17-Allsvenskan Södra och det betyder att laget kommer att spela SM-slutspel i oktober.

Matchen på Listerlandet började dock i moll för det unga bollklubbsgardet då MAIF tidigt gjorde 1-0.

- Vi var lite för avvaktande i början med det skulle som tur är bli bättre och bättre, säger Tomas Carlsson som tillsammans med Tony Andersson var de som coachade laget den här matchen.


HBK skulle både kvittera och ta ledningen i den första halvleken. 1-1 gjorde vänsterbacken Hugo Neborg efter assist från Remo Gotfredsen. 2-1 till bollklubben gjorde sedan Gotfredsen efter ett fint högerinlägg från Mattias Saleem Almgren.


Precis innan pausvilan bröt innermittfältaren Kazper Karlsson en Mjällbypassning och på egen hand så sköt han in 3-1 till bollklubbsgossarna.


Tidigt i andra halvlek blev HBK:s mittback Jonatan Falk utvisad och som lök på Nissanlaxen reducerade Mjällby till 2-3 och matchen stod och vägde.

-Det blev nervöst i en kvart men vi spelade 4-4-1 och höll ändå ihop laget på ett bra sätt säger Tony Andersson.



Målskyttarna i tur och ordning: Hugo Neborg, Remo Gottfredsen Grgic, Kazper Karlsson och Pontus Carlsson.

Med tio minuter kvar kom dock målet som gjorde att tre poäng bärgades och kunde tas med i bussen hem till Halland. Det var två 16-åringar som låg bakom HBK:s fjärde nätkänning. Lorent Mehmeti passade fram till Pontus Carlsson som fick göra matchens sista mål och 4-2 till HBK var ett faktum.


P17:s tränarstab brukar i vanliga fall bestå av fem ledare men den här lördagen var de uppdelade på tre lag.

Andersson och Carlsson var som sagt i Mjällby och tog hem en trepoängare, Mattias Olofsson lånades ut till P19 som slog serieledande Elfsborg med 2-0 i Borås medan Robert Nordström och Alexander Sakac fick nöjet att tillsammans med Johan Bergström vara på plats på Örjans vall och se HBK A göra en fin match och vinna mot Ljungskile med 2-0 i Superettan.

-I vanliga fall brukar jag få jobba med spelarna så de håller fötterna på jorden men nu får vi nog se till så att även ledarna gör det…, avslutar en väldigt nöjd och glad Robert Nordström efter HBK:s ”superlördag”.


Mjällby AIF P17 – HBK P17 2-4

1-0 (14), 1-1 (35) Hugo Neborg, 1-2(42) Remo Gotfredsen Grgic, 1-3 (45) Kazper Karlsson, 2-3 (65), 2-4 (80) Pontus Carlsson.

Laget: Petter Andersson – Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Jonatan Falk (utvisad 52), Hugo Neborg – Mattias Saleem Almgren (71), Kazper Karlsson, Pontus Carlsson (89), Remo Gotfredsen Grgic (85) – Ardi Hajdari (89), Lucas Lindau (54).
Avbytare: Gentrit Ibishi (54), Lorent Mehmeti (71), Albin Morina (85), Imad Cibo (89), Gabriel Dal Molin, Ludvig Larsson (89), Isak Svensson.