Oavgjort på Grimsta IP

Det var ett toppmöte på Grimsta IP på söndagseftermiddagen. Fjärdeplacerade Akropolis tog emot andraplacerade HBK och det blev som förväntat en tuff men välspelad match på Grimstads snabba konstgräsplan.

Precis som i förra mötet mellan dessa lag så tog Akropolis ledningen tidigt i första halvlek på en kontring. Marcus Burman fick tag på bollen några meter från HBK:s mål och kunde iskallt placera in ledningsmålet.

Men efter det var det HBK som var det spelförande laget och kunde skapa ett par halvchanser till kvittering innan Emil Tot Wikström (bilden ovan) kunde peta in en boll efter att Mikael Bomans skarv hade träffat ribban.

HBK visade ett fint och varierat anfallsspel och kunde hitta luckor i det annars så välorganiserade hemmaförsvaret men skärpan i sista passningen var inte helt där.

Inför matchen varnade HBK:s tränare Magnus Haglund för hemmalagets fina kontringsspel och det fanns lägen för hemmalaget att ställa om snabbt. Närmast kom nämnda Burman som efter en omställning fick avsluta i ett bra läge men Malkolm Nilsson Säfqvist kunde med en bra parad rädda bollen till hörna.

I början på andra halvlek har Mikael Boman två väldigt bra lägen att ge HBK ledningen. Först är det en kontring där han får avsluta ur snäv vinkel som räddas till hörna och några minuter senare får han nästintill öppet mål efter ett inlägg men får inte bollen under ribban.

Andra halvlek har ett lägre tempo än första och efter Bomans två lägen är det få chanser från något av lagen. Akropolis tillåts att ha mer boll än i första halvlek, men HBK ligger rätt och känns stabila bakåt.

I matchens sista minut hittar dock Samuel Kroon Rasmus Wiedesheim-Paul i straffområdet som från nära håll får till ett tungt avslut men Akropolis duktiga målvakt Samuel Brolin kan rädda och matchen slutar oavgjort och HBK befäster sin position som tvåa i tabellen och som obesegrade på bortaplan.

- Det är en tuff match, de rullar bollen snabbt och jag tycker vi gör det helt okey. Vi skapar inte så många lägen i djupled, de försvarar sig med 5–6 man så vi hade svårt att hitta ytorna bakom deras backlinje, avslutar Rasmus Wiedesheim-Paul till Dplay.

AKROPOLIS IF - HALMSTADS BK 1 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist - Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström (Jonathan Svedberg, 59) - Mikael Boman (Sadat Karim, 88), Rasmus Wiedesheim-Paul

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Isac Larsson, Crespo Kamara, Alexander Johansson