Notiser efter HBK - Umeå FC

4-0 seger mot Umeå FC och där Rasmus Wiedesheim-Paul svarade för sitt andra hattrick för året.
Rasmus första straffmål i dag var hans 30:e mål i Superettan för HBK. Samtidigt var det hans 60:e match i Superettan inklusive de 13 han gjorde för IFK Värnamo.

Det var "Ralles" andra hattrick i år. Senast en spelare gjorde dubbla hattrick under en säsong var 2005. Då gjorde Gunnar Heidar Thorvaldsson tre mål mot både Landskrona BoIS och GIF Sundsvall.

För Mikael Boman var det hans 120:e seriematch för HBK.

Senast HBK gjorde fyra mål i en och samma halvlek var i augusti 2017 när Jönköpings Södra IF besegrades med 6-1 efter 4-0 i paus.

Det var tredje gången man mötte Umeå hemma och alla har slutat med hemmaseger och en total målskillnad på 9-1. I Superettan har lagen mötts fyra gånger och där är målskillnaden 12-0 till HBK.

Malkolm Nilsson Säfqvist gjorde en fantastisk dubbelräddning i andra halvlek och det hela slutade med årets tolfte nolla, sex på hemmaplan och sex på bortaplan.

Dubbla straffar i går. Totalt har HBK fått åtta straffar i år och samtliga har gått i mål. Rasmus har svarat för sex medan Samuel Kroon svarat för två.

Det var årets sjätte vinst på hemmaplan på tio matcher. Målskillnaden 18-9.

Rasmus har nu svarat för tretton mål, varav tio på Örjans vall. För Emil Tot Wikström var det första målet på hemmaplan, totalt två i Superettan.

För Isac Larsson var det seriedebut i HBK när han fick göra ett inhopp i slutet.

På hemmaplan i år har HBK 3-4 i mål före paus, medan man efter paus har 15-5. Totalt med bortamatcherna inräknade är det 10-5 före paus och 21-7 efter paus.

I och med dagens mål så har HBK gjort mål i sju raka matcher. Vid fyra tillfällen under året har HBK inte gjort mål och det är tre 0-0 matcher samt 0-1 förlusten i premiären.

I år har HBK gjort första målet i elva matcher. Tio av dessa har man vunnit och oavgjort en gång mot Dalkurd FF.