Jan Johannesson avliden

Vår mångårige spelare och senare ungdomsledare Jan Johannesson har avlidit i en ålder av 78 år.

Janne startade sin karriär i HBK:s ungdomsavdelning och var sen under i stort sett hela 60-talet målvakt i A-laget. Debuten skedde i juli 1961 när han som 19-åring var med och spelade mot Kungshamns IF på Örjans vall. Det blev totalt åtta matcher när han tog över efter Rune Magnusson.


Bengt Lindfors var ny målvakt i HBK men på hösten 1962 tog Janne över målvaktströjan och var ordinarie även under hela 1963 och 1964, inklusive kvalmatcherna till Allsvenskan.


Resterande år hade han oftast en fullgod konkurrent och han fick under åren kämpa om målvaktströjan tillsammans med målvakter som Börje Pettersson, Lars Agnetoft, Lennart Ljung och Lars Nordin. Sista seriematchen blev mot Bromölla på bortaplan i maj 1970 när han höll nollan i en match som HBK vann med 1-0.


1971 skrev han på för Getinge IF men kom tillbaka till HBK 1979 som ungdomstränare, efter att han under några år tränat Slättåkra IF.


Under många år var han U-lagstränare tillsammans med Robert Nordström och det var många blivande allsvenska spelare som fostrades hos dem. Med stort intresse följde Jan också alla HBK:s ungdomsspelare även när han slutat som tränare.


Han var under senare år en uppskattad deltagare på bastugängets tisdagsmöten där många gamla spelare deltager.


Våra tankar går till hans nära och kära.JAN JOHANNESSON

Född 4 december 1941, avled 23 september 2020

Egen produkt, till Getinge IF 1971.

Kvalmatcher/mål 2/0.

Div. 2-matcher/mål 82/0.

Div. 3-matcher/mål 15/0.