Hemmamatch mot Ljungskile

På lördag startat HBK den tjugonde omgång då man tar emot jumbon Ljungskile SK på Örjans vall. Matchen präglas av att HBK har drabbats av covid-19 bland ledare och spelare.
Detta gör att P19-ledaren Johan Bergström kommer tillsammans med andra ungdomsledare att leda laget, men där de kommer att ha ständig kontakt med A-lagets ordinarie ledarstab.

Det är två lag som kommer till start med oavgjorda matcher i bagaget. HBK knep poäng efter man kvitterat mot hemmastarka Akropolis innan dess hade man två raka segrar, 3–0 mot AFC Eskilstuna och 4–0 mot Umeå FC.  

Ljungskile, som just nu ligger i botten av tabellen, fick lika senast i den mållösa matchen mot bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna och spelade 1–1 matchen innan dess mot Norrby, så det är två lag som i var sin sida av tabellen är skulle må gott av ett bra resultat.

Detta blir tredje gången hallänningarna och bohuslänningarna drabbar samman i år. Redan i februari möttes de i en träningmatch inomhus i Göteborg. En match som slutade med ett varit mål och 1–1. 

Andra mötet var på Skarsjövallen i Superettan, en temposvag match där HBK inte fick hål på Ljungskiles starka försvar men ändå kunde hålla tätt bakåt så oavgjort även den matchen.  

HBK har gjort mål i de åtta senaste matcherna, ett väldigt stabilt facit som kommer från ett hårt jobb över hela planen från alla spelarna och en effektivt framför mål och förhoppningsvis kan denna trend fortsätta.