F12 ser ljuspunkter

Ett av våra yngre flicklag är F12, som består av flickor födda 2008-09. Träningen sker två gånger i veckan tillsammans med F14.

Vid träningarna har de under en längre period lagt stort fokus på att få ihop lagdelarna både försvars- och anfallsmässigt.
- Vi tränare har på matcherna upplevt att de olika lagdelarna har tendensen att hamna väldigt långt isär, vilket har skapat yta för motståndarna som kunnat spela igenom oss. Det har också gjort det svårt för spelarna att nå varandra i anfallsspelet, säger Amanda Söderberg i F12.

 

- Även utveckling av speluppbyggnad har legat i fokus, att från egen planhalva kunna spela runt bollen inom laget för att till sist skapa farliga målchanser. Det har vi lagt fokus på under våren.

 

De hoppas att under hösten kunna deltaga i en cup i Tvååker.

- Vi är anmälda till Tiffunny Cup som vi med all förhoppning hoppas blir av trots de omständigheter som råder. Det är något både vi ledare och spelare ser väldigt mycket fram emot, menar Amanda.

 

Arbetet som de lagt ner på träningarna har givit resultat och börjat visa sig på matcherna.

- Vi håller ihop lagdelarna bättre, har en bättre speluppbyggnad och även lagsammanhållningen är än bättre. Även om vi tränare är noggranna med att poängtera för våra spelare att resultatet inte spelar någon roll, utan det är spelet vi fokuserar på, så har det resulterat i att vi släpper in färre mål och gör fler jämfört med tidigare.

 

Även vid sidan om har det arbetats med att skapa en bra lagsammanhållning bl.a. med aktiviteter utanför planen.

- Aktiviteterna är bra för lagsammanhållningen och det avspeglar sig på plan, menar Amanda Söderberg.

 

 

F12

Tränare: Victor Rudolfsson

Övriga tränare/ledare: Amanda Söderberg, Lina Hult

Antal spelare 15-20 st.