Bortamatch för damlaget

På lördag åker damlaget till Värnamo för säsongens sista bortamatch. Det är mycket som står på spel när de sista sex poängen skall fördelas. Teoretiskt kan damerna bli allt från femma till att hamna på elfte plats i årets serie. 

- Som nykomling så är vår målsättning att klara oss kvar för att bygga en grund till kommande säsonger. Blir vi femma så är det mer än godkänt, skulle vi trilla ut så har vi inte uppfyllt målsättning och då behöver vi se över mycket, säger tränaren Fredrik Andersson.


Värnamo har samma antal poäng som HBK men något sämre målskillnad så därför ligger de efter i tabellen. Ser man till Värnamos trupp så är det en fin blandning i ålder och många av spelarna har stor erfarenhet.


Lagen möttes i en träningsmatch tidigt i vintras, en match som HBK vann. Nu hjälper det inte när det är dags att spela om poäng. IFK Värnamo är samtidigt ett helt annat lag idag, då de har lånat in flera spelare från damallsvenska Växjö DFF.


- Vi har inte kommit upp till vår högsta nivå, spelmässigt, de senaste matcherna men energin och inställningen har fortsatt varit på topp. Kan vi fortsätta där och få träff i både offensiv och defensiv så behöver lagen vi möter vara väldigt bra för att vinna mot oss, menar Fredrik.


---


Spelaren på bilden är Agnes Heinrich. Bilden är tagen av Louise Dock.