Akademilagen spelar på lördag

På lördag är det många HBK-matcher. Förutom att både herr- och damlaget spelar, så spelar samtliga tre akademilagen.
IF ELFSBORG - HBK P19
Lördag 26 september kl. 12.30

På lördag förmiddag reser P19 till Borås där serieledarna IF Elfsborg väntar på Borås Arenas konstgräs. 

- Elfsborg är alltid väldigt tunga, disciplinerade och skickliga i sitt spel. Deras tre senaste matcher har de kryssat mot Kalmar FF men också tagit två övertygande 3-0 segrar mot Helsingborg och Malmö FF senast. Även vi kommer från tre bra matcher med kryss mot ”Blåvitt” samt två stycken 3-1 segrar mot MFF respektive ÖIS. Det blir en väldigt bra och utvecklande match för våra killar att få och vi vill bjuda upp hemmalaget till dans och få ännu en bra värdemätare, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski. 

Tabell och resultat finns här.

-----

MJÄLLBY AIF - HBK P17
Lördag 26 september kl. 13.00

P17 åker på lördag till Listerlandet för att möta Mjällby AIF. Matchen blir HBK:s elfte av de tretton matcher som spelas i denna enkelserie och förutsättningarna inför matchen är glasklara.

- Om vi tar minst en poäng så hamnar vi till slut på plats ett till fem och är då klara för SM-slutspel, säger huvudtränaren Robert Nordström. 

– Laget har ett gott självförtroende men vi vet också att Mjällby är ett bra lag så vi ser fram emot en tuff och spännande match.

Tabell och resultat finns här

-----

HBK P16 - IFK GÖTEBORG
Lördag 26 september kl. 13.00

- Vi hade en liten svagare prestation senast mot ett bra Häcken och vill hitta tillbaka. Denna gång en bra utmaning också med IFK Göteborg. Det kommer krävas att vi lägger många meter under oss i vårt försvarsspel och det är det som vi behöver sätta. Sätter vi det har man mycket vunnet i sitt anfallsspel också för man är redan på tårna och uppe iett tempo, säger Morgan Ljungkvist.

- Det ska bli några roliga veckor här med bra matcher och om det inte regnar för mycket så levereras ofta fina planer att spela bra

fotboll på. Vi har haft tre bra pass denna veckan och de allra flesta har haft 2-3 pass till i skolan så vi är allt redo för utmaningen,

säger Tobias Dock.

Tabell och resultat finns här.