Uddamålsförlust även för P19 i slutspelet

Det blev tuffast möjliga start för HBK:s P19- och P17-lag då BK Häcken respektive IFK Göteborg drog det längsta strået i det allsvenska slutspelets första matcher. För de båda lagens del är loppet dock inte kört då tre matcher återstår. I slutspelet som avgörs i en femlagsgrupp är det ettan efter fyra matcher som spelar final mot norra seriens slutspelsetta. För P19:s del får även tvåan i slutspelsgruppen spela en match om tredjepris där också en biljett till det skandinaviska mästerskapet står på spel

I P19:s match mot BK Häcken, den södra allsvenskans seriesegrare tillika Ligacupmästare, var det HBK som hade en del boll i backlinjen inledningsvis medan det var Häcken som stod för de vassaste attackerna mot mål. Efter 12 minuter kom också det viktiga första målet men tyvärr till gästernas fördel. 


20 minuter senare gjorde gästande BK Häcken också 0-2 efter en snabb omställning. HBK kunde dock reducera i halvlekens slutminut genom Mohammad Alshalkadi (bilden) från elvameterspunkten efter att han själv blivit fälld i straffområdet. 1-2 i halvtid och liv i matchen.


Liv i matchen skulle det också bli i den andra halvleken. HBK höjde sitt spel och tog över matchen mer och mer ju längre halvleken led mot ett gradvis allt lägre stående BK Häcken. Anfallsspelet var många gånger bra och ett par-trehundraprocentiga lägen skapades för att pricka in kvitteringen. Det ville sig dock inte för Bollklubben från Halmstad och trots en enormt spännande och intensiv slutforcering under matchens sista femton minuter lyckades laget från Hisingen freda sitt mål och ta de första tre poängen i årets slutspel.


- Häcken är framförallt mer fartfyllda och hotande in i sista tredjedelen än vad vi lyckas vara den första halvleken. Det var nog lite nerv och stundens allvar som gjorde att vi inte riktigt kom upp i den önskade nivån inledningsvis men också att det krävs enormt mycket för att matcha ett så pass skickligt lag. Vi blir då också straffade ordentligt två gånger om. Sedan släpper vi ner axlarna och höjer oss. Höjer den egna insatsen och fyller upp planen bättre vilket leder till att vi får längre anfall på deras planhalva. I andra halvlek hade vi verkligen kommit in i det och borde gjort minst ett mål ytterligare men samtidigt måste vi vara kliniska mot ett så pass skickligt motstånd. Chanserna är inte oräkneliga i en så pass tuff match och i dag var BK Häcken vassare än oss i den delen medan jag tycker killarna gör en bra match i övrigt, säger tränare Johan Bergström. 


HBK P19 - BK Häcken 1-2 (1-2)

Målen: 0-1 (12). 0-2 (32). 1-2 (44) Mohammad Alshalkadi. 

Startelvan: ZackariasNilsson - Filip Larsson, Gabriel Wallentin (62), Viktor Håkansson (73), Charlie Dagård (86) - Oscar Murro, Nils Thelander, Melvin Sjöland (73), Isac Harrysson (62) - Mohammad Alshalkadi (73, 86), Jonathan Wadensten.

Avbytare: BenjaminLidh (62), Albin Branting (62), Nils Strandahl (73), Albin Binnefors (73), Taulant Peci (73), Eric Wiberg, Max Johnsson.