Sista seriematchen för damerna

I morgon söndag är det dags för avslutningsmatch i seriespelet för vårt damlag. Onsala BK kommer på besök och de kommer även på torsdag för att göra upp om vilket lag som är bäst i Halland för final i DM.

-Det här kan bli den roligaste veckan för damlaget sedan vi startade men just nu har vi bara söndagens match för ögonen, säger Fredrik Andersson, tränare i damlaget.


Inför sista omgången ligger HBK nia i tabellen och har Ulricehamns IFK strax bakom sig ovanför strecket, och under strecket ligger Göteborgs FF. Ett av dessa laget kommer att få lämna div. 2 tillsammans med hallandslagen IF Böljan och Onsala BK.


Förutsättningarna är att HBK har tre poäng och nio mål till godo jämfört med Göteborg. Om Göteborg vinner sin match med så stora siffror krävs det att även Ulricehamn vinner sin match och att HBK förlorar om det ska gå riktigt illa.


Även om HBK möter jumbolaget i serien så är "Fidde" beredd på en svår nöt att knäcka.

- Onsala har haft en tuff säsong med få inspelade poäng men har spelat oavgjort mot topplagen Mariebo, Bergdalen och Örby så det finns stor kvalitet i laget, menar Fredrik.


Matchen spelas på Halmstad Arena och med fortsatt begränsad publik om femtio till antalet.


Tabell och resultat finns här.