P19 missade chansen till säkrat slutspel

Likt HBK:s P17 lag spelade även P19 en uppskjuten match mot Helsingborgs IF. Ett Helsingborg som spelade för att undvika ett negativt kval medan HBK vid seger kunde säkra slutspelsplatsen redan innan sista spelomgången.

Det var dock ett heltaggat och förstärkt HIF som tog kommandot i matchen och HBK hade svårt att komma upp i den nivå laget har haft den senaste tiden.

0-0 stod sig dock hela vägen till den 44:e matchminuten och ett oavgjort i paus hade varit gynnsamt för bortalaget in i den andra halvleken. Dock slog blixten ner och 1-0 till HIF var ett faktum med minuten kvar av ordinarie speltid i den första halvleken.

Eländet stannade inte där utan i halvlekens sista spark lyckades hemmalaget också göra 2-0 då HBK inte lyckats stänga butiken ordentligt.

- Efter ett gemensamt snack i halvtid fanns ändå förhoppningen om en vändning, säger tränaren Johan Bergström.

HIF kom dock starkt ut i den andra halvleken också och precis när HBK börjat rida ut en första anstormning nickades ett inlägg in i mål till 3-0 med dryga timmen  spelad.

Därefter backade hemmalaget av och HBK fick under lugnare omständigheter möjligheten att föra spelet högre upp i planen. I den 62:a minuten prickade Mohammad Alshalkadi (bilden ovan) dit reduceringen 3-1 med en distinkt frispark.

HBK jagade vidare men ytterligare mål blev det inte i matchen. Nya tag mot Norrby i seriespelets sista match - hemma på Halmstad Arenas konstgräs 14.00 på lördag - då kan slutspelsplatsen säkras även för HBK:s P19-lag.

Helsingborgs IF - HBK P19 3-1 (2-0)

Målen: 1-0 (44).2-0 (45+2). 3-0 (59). 3-1 (62) Mohammad Alshalkadi.

Startelvan: Max Johnsson- Benjamin Lidh, Eric Svensson (53), Viktor Håkansson, Charlie Dagård (85) - Johan Gudmundsson, Nils Strandahl (70), Melvin Sjöland, Albin Branting - Mohammad Alshalkadi (70, 85), Jonathan Wadensten.

Avbytare: Filip Larsson (53), Oscar Murro (70), Nils Thelander (70), Eric Wiberg, Zackarias Nilsson.