P17 i serieledning efter vinst mot HIF

HBK P17 klättrade på onsdagskvällen upp högst i P17-Allsvenskan Södra efter att ha vunnit derbyt mot Helsingborgs IF med 3-1 på bortaplan.

- En väldigt fin genomförd match av spelarna, säger Robert Nordström efter trepoängaren. 

– Under stora delar av matchen så har vi ett snabbt och varierat anfallsspel och när då laget jobbar så hårt och disciplinerat i försvarsspelet så blir vi svårslagna.


I första halvlek var HBK det laget som var lite spelförande men HIF var kvicka i sitt omställningsspel och HBK:s målvakt Petter Andersson fick avstyra många djupledsbollar tillsammans med sin backlinje.


Efter en halvtimme kom matchens första mål när HBK kombinerade sig fram och bollen kom ut till Pontus Carlsson på högerkanten och han tog sig förbi sin HIF-back och spelade in en hård boll på marken mellan målvakt och rödtröjor där sedan Ardi Hajdari dök upp på bakre stolpen och kunde raka in 1-0 till HBK.

- I paus pratade vi om att fortsätta vara täta defensivt och vara lite mer noggranna i passningsspelet för då kände vi att vi kunde hota HIF ännu mer, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.


HBK blev ett snäpp bättre i just bollinnehavet och återigen fick Pontus Carlsson nöjet att ta sig förbi på kanten och servera in bollen i straffområdet och den här gången var det den andra yttermittfältaren Lorent Mehmeti som smög in på bakre stolpen och distinkt satte 2-0 till Bollklubben.


För Helsingborg var det en poäng som gällde för att även de skulle bli klara för SM-slutspelet och jakten på den poängen intensifierades när en HBK-försvarare olyckligt styrde in ett inlägg i eget mål med en kvart kvar och reducering för HIF till 1-2.


I nio minuter levde matchen igen innan två inhoppare förseglade vinsten och slutresultatet till 3-1. Lucas Lindau spelade fram Remo Gotfredsen Grgic som från tjugo meter sköt in sista målet i matchen.


- Vi var ju redan innan matchen klara för slutspelet och har nu förmånen att kunna lufta i princip hela P17-truppen i dels den här matchen där vi prioriterade det yngre gardet och startade med sex sextonåringar (födda 2004) och en femtonåring (född 2005), medan nu på söndag mot Lund så är det sjuttonåringarna (födda 2003) som ser ut att bilda så gott som hela startelvan, berättar Nordström.


Helsingborgs IF - Halmstads BK, P17-Allsvenskan, 1-3 (0-1)

Startelva Petter Andersson – Gentrit Ibishi, Viktor Dahlin, Wilmer Hesselgren, Hugo Neborg – Pontus Carlsson (87), Kazper Karlsson, Albin Ahlstrand, Lorent Mehmeti (83) – Ardi Hajdari (84), Albin Binnefors.
Avbytare Remo Gotfredsen (83), Lucas Lindau (84), Mattias Saleem Almgren (87), Ludvig Larsson, Gabriel Dal Molin, Albin Morina, Emil Annerhult.

Mål: 0-1 (31) Ardi Hajdari, 0-2 (72) Lorent Mehmeti, 1-2 (77), 1-3 (86) Remo Gotfredsen.


Tabell och resultat finns här.