Notiser efter Norrby IF - HBK

Det blev en viktig 2-0 seger på onsdagen i Borås mot Norrby IF. Det var därmed den fjärde matchen i följd som HBK höll nollan mot det blåklädda hemmalaget.
För under 2019 och 2020 har HBK vunnit samtliga fyra möten med boråslaget utan att släppa in ett mål. Målskillnaden på dessa fyra matcher är 9-0 till HBK.

Emil Tot Wikström (bilden) gjorde mål igen och det var hans fjärde mål på sju matcher, medan Joseph Baffo gjorde sitt första på säsongen för HBK. Han har tidigare gjort ett mål för HBK och det var i augusti 2014 när HBK slog IFK Norrköping med 2-1 på bortaplan.

Joseph Baffos mål tillkom på straff och det HBK:s åttonde straff i år - och alla har slagits i mål. Fem av dessa har Rasmus Wiedesheim-Paul gjort mål och två av Samuel Kroon. Nu fick en tredje straffläggare göra mål.

Än en gång lyckades HBK göra första målet och då vinner oftast HBK matcherna. I år har laget gjort första målet i femton matcher och vunnit 14 av dessa.

Malkolm Nilsson Säfqvist höll nollan på nytt i sin 140:e A-lagsmatch i HBK-tröjan, medan Jonathan Svedberg spelade sin 120:e i samma tröja.

Joseph Baffo gjorde sin 90:e match i svensk elitfotboll och det var blott hans tredje mål. Nu har han gjort två i HBK och han hade sedan tidigare även gjort ett mål i Helsingborgs IF.

Den andra målskytten Emil Tot Wikström är inte lika rutinerad men gjorde i går sin 40:e match i Superettan.

Dusan Djuric fick i går göra ett inhopp och detta efter att inte ha spelat på fem matcher.