Motståndarkollen: Västerås SK

Den här veckan är det tätt mellan matcherna för HBK:s herrlag. På lördag, 24/10, är det dags igen för match när Västerås SK kommer på besök till Örjans vall. I onsdags hade Västerås hemmamatch mot Akropolis IF och vann med 2-1. HBK mötte Norrby IF i Borås och segern skrevs till 2-0 efter att Joseph Baffo gjorde sitt första mål i år genom att sätta en straff på tilläggstid.

I matchen mellan Västerås och Akropolis tog bortalaget ledningen genom ett självmål. Det var VSK:s lagkapten Sean Sabetkar som olyckligt styrde ett inlägg i mål. Västerås hade sedan ett flertal möjligheter att kvittera utan att få bollen i mål.

Efter 30 minuter var Akropolis nära att ta ledningen med 2–0 men Anton Fagerström i Västeråsmålet styrde Mattias Falkeborns avslut i ribban. I anfallet efter kvitterade Västerås till 1-1 genom Albin Sporrong. Viktor Prodell spelade fram till Albin som med ett distansskott satte bollen i mål.

I inledningen av andra halvlek gjorde Viktor Prodell 2-1 till Västerås. Han nickade in ett inlägg från Simon Johansson. Några fler mål blev det inte i matchen, trots ett flertal chanser för båda lagen. Västerås hade till exempel två avslut i målställningen. Det här var Västerås tredje raka seger i Superettan.

I september värvade VSK den förre Elfsborgsspelaren Viktor Prodell och det har varit en bra värvning för Västerås. På fyra matcher har han gjort tre mål.