Motståndarkollen: Norrby IF

Onsdagen den 21 oktober åker HBK:s herrlag till Borås för match mot Norrby IF på Borås Arena. I fredags mötte Norrby GAIS på Gamla Ullevi och det var en målrik tillställning som slutade 3-3. HBK spelade i lördags hemma mot IK Brage och vann med 2-0 efter en stabil insats.

I Norrbys match mot GAIS tog Norrby ledningen med 1 – 0 redan efter 40 sekunder. Oke Akpoveta spelade fram till en fristående Alen Krasnici, som enkelt satte bollen i mål. GAIS kom tillbaka och kvitterade till 1 – 1 men Norrby tog ledningen igen genom Akpoveta. Ett par minuter senare kvitterade GAIS på straff och målskytt var den förre Norrby-spelaren Richard Yarsuvat. Det blev ytterligare ett mål innan halvleken var slut och det var Abdelrahman Said i Norrby, som med ett hårt skott gjorde 3 – 2.

Andra halvlek handlade mindre om mål och chanser och mer om kamp, ställningskrig och många avblåsningar. Norrby var vid några tillfällen närmast att göra mål och vid ett tillfälle styrde GAIS målvakt bollen i ribban. Matchen fick en dramatisk avslutning då domaren dömde straff till GAIS efter en handssituation i Norrbys straffområde. Meinhard Olsen satte straffen och slutresultatet blev 3-3.

I Norrby debuterade två unga spelare från Norrbys akademi. På uppvärmningen skadade den ordinarie målvakten Mergim Krasniqi sig och han ersattes av tjugoårige Tim Svensson Lillvik. I andra halvlek kom nittonårige Melvin Andersson in.