Motståndarkollen: Jönköpings Södra IF

På lördag, 3/10, spelar HBK:s herrlag en ny toppmatch när de möterJönköpings Södra IF på Stadsparksvallen i Jönköping. Jönköpings Södra ligger på tredjeplats i tabellen, fem poäng bakom HBK.

Jönköping spelade i lördags 2-2 mot Västerås SK på bortaplan och HBK vann med 2-0 hemma mot Ljungskile SK.

I matchen mellan Västerås SK och Jönköpings Södra tog Jönköpingslaget ledningen med 1-0 på straff i slutet av första halvlek. I den 63:e minuten utökade Jönköpings Södra ledningen till 2-0 genom Moustafa Zeidan. Med 17 minuter kvar av matchen reducerade VSK till 1-2 genom Emil Skogh och på tilläggstid nickade David Engström i VSK in 2-2 på en hörna.

Både HBK och Jönköpings Södra har tagit 13 poäng på de senaste sex matcherna, så det är två formstarka lag som möter varandra. Jönköpings Södra är starka hemma på Stadsparksvallen. De har bara en förlust hittills i år och leder hemmatabellen i Superettan med 26 poäng efter 11 spelade matcher.