Motståndarkollen: GAIS

Lördagen den 10/10 är det tredje bortamatchen på åtta dagar för HBK:s herrlag när de möter GAIS på Gamla Ullevi.

I lördags spelade HBK mot Jönköpings Södra och förlorade med 1-0 och i tisdags var det match i Svenska cupen mot Hässleholms IF. Det blev 5-1 till HBK på Österås IP. Simon Lundevall debuterade och gjorde två mål och en assist.

GAIS har inte haft någon cupmatch den här veckan. I söndags spelade de mot Ljungskile SK på bortaplan och vann med 2-1.

Matchen på Skarsjövallen var jämn och det var Ljungskile som tog ledningen efter 30 minuter i första halvlek. Nio minuter senare kvitterade GAIS på en hörna genom Julius Lindberg.

I andra halvlek tilltog regnandet och det påverkade spelet. Det blev då mindre ordnat spel och fler närkamper. I den 70:e minuten fick GAIS ordning på spelet och med ett fint inlägg från vänsterkanten kunde Jesper Brandt nicka ner bollen till Haris Cirak, som placerade in bollen i mål och 2-1 till GAIS.

Charlie Weberg drog på sig sin fjärde varning i matchen är avstängd mot HBK men GAIS får tillbaka Adnan Maric och Richard Yarsuvat från avstängningar. Mervan Celik skadade sig i matchen mot Ljungskile och han missar matchen mot HBK.

GAIS är Superettans näst formstarkaste lag med fem segrar på de sex senaste matcherna.