Inför GAIS

Ett formstarkt GAIS tar emot Halmstad på lördagseftermiddagen.
Göteborgs formstarkaste lag just nu heter GAIS och är HBK:s nästa motståndare i jakten om Allsvenskt kontrakt. De grönsvart makrillarna har radat upp fem vinster på de sex sista matcherna och har lämnat bottenträsket för en mer stabil mittenplacering och har dessutom vittring på positiv kval.

- Det är ett betydligt bättre GAIS vi möter imorgon än dem vi mötte i somras. Dem har en positiv trend och det blir en tuff uppgift imorgon om viktiga poäng, säger Magnus Haglund.

Bakom HBK radar lagen upp sig och vill gärna vara med in i det sista om den ack så viktiga direktplatsen. Närmast ligger de två småländska lagen Östers IF och Jönköping Södra. 

- Det är flera väldigt bra lag bakom oss och det kommer bli en tuff höst som avgörs i sista omgången. Jag hoppas att även om spelarna vet om att dem spelar om avancemang så kan dem, precis som mittenlagen, gå ut och spela ohämmat och utan press. Vi har en väldigt positiv känsla i laget. Om vi jämför med förra hösten så hade vi inte ens säkrat spel i Superettan med tio omgångar kvar och nu är vi med och slåss i toppen, säger Magnus Haglund vidare.

HBK, som spelade cupmatch i veckan, tar med sig fem gjorda mål och en bra känsla. 
- Ja, vi gör en bra match mot ett Hässleholm som kämpade på bra. Vi gör två tidiga mål och kan sedan spela ut och träna på vårt anfallsspel. Det är alltid positiv att göra mål, menar Magnus.

I matchen var vänsterspringaren Simon Lundevall en positiv injektion med två mål och en assist i debuten.
- Jag har haft Simon i tre år i Elfsborg så han vet vad jag vill ha ut av honom precis som han vet hur jag spela. Så han behövde en kort startsträcka. Han visade ett väldigt stark formbesked, avslutar Magnus.

GAIS - Halmstads BK, Superettan

Lördag 17:30 på Gamla Ullevi i Göteborg.
Se matchen via Dplay.se