Historisk DM-final för damlaget!

Halmstads Bollklubbs damlag har endast funnits sedan 2016 men spelar redan sin första DM-final. Motståndare är samma som i helgens avslutande omgång i div. 1, Onsala BK. 

I söndags avgjordes matchen i början på andra halvlek till HBK:s fördel men nu är det en helt ny match och förmodligen ett Onsala fyllt av energi för att avsluta säsongen bra.

-Tyvärr spelar inte söndagens match någon roll när vi nu möts igen. Vi borde ha ett mentalt övertag men i en final har historik väldigt liten betydelse, det har vi sett många exempel på genom åren, säger Fredrik Andersson.


HBK dam har förberett sig genom att träna på konstgräs i veckan och har hela truppen tillgänglig för spel. Några spelare var tveksamma till spel p.g.a. jobb och annat men har lyckats ändra och därför är det många bra spelare som inte ens finns med i matchtruppen, som i DM endast får bestå av 16 spelare.


-Jag vill ha med samtliga i truppen och egentligen några från F16 som varit med och spelat i DM för oss under säsongen för att känna delaktighet. Damlaget hade som målsättning att etablera sig i div. 1 och gå långt i DM. När vi nu är i final så är vi inte nöjda med det utan vill självklart vinna en titel och kunna kalla oss DM-mästare, menar "Fidde".


Matchtruppen består av följande spelare: Emma Orrdal, Nellie Evald, Jennifer Andersson, Amanda Rees Fager, Ellie Nielsen, Alva Hed, Emma Nielsen, Nellie Andersson, Maja Ödman, Moa Karlsson, Alexandra Hellekant, Maja Arvehell, Emma Harrysson, Hanna Comnell, Alice Sandahl och Agnes Heinrich.


Matchen spelas i morgon torsdag kl. 18:30 på Tranevalls konstgräs i Harplinge och medarrangör är HGH som själva spelade final i både F.17 och F.19 med ett guld och ett silver som belöning.


Det finns ingen möjlighet att erbjuda matchen till allmänheten utan begränsningen om 50 personer gäller. Platserna har fördelats till 20 personer per finallag och 10 till övriga. 



Foto: Louise Dock