Femetta för HBK

HBK höll för favoritskapet i cupen mot Hässleholms IF på bortaplan efter seger med 5-1. Detta efter att Simon Lundevall gjort två mål i debuten, Andreas Bengtsson nickat in en hörna, Sadat Karim vänt runt och målade samt Samuel Kroon på övertid.

I HBK var det flera förändringar jämfört med senaste matchen och inledningsvis visade HBK direkt en aggressivitet som man inte är van vid cupmatcher mot motstånd från lägre divisioner.


Första chansen kom i andra minuten när Crespo Kamara och Sadat Karim hade fint samarbete och där den senare sköt med vänstern tätt utanför. Två minuter senare kom en ännu större chans när Jonathan Svedbergs högerskott tog i stolpens yttersida. I sjunde minuten kom utdelning genom Simon Lundevall som presenterade sig genom att chippa in 1-0 efter att ha blivit frispelad av Sadat Karim.


Första hemmachansen (17) kom efter HBK tappat boll på egen planhalva och där några sekvenser senare spelade in bollen Jonathan Nilsson vars skott täcktes bort av en slängande Alexander Berntsson till hörna. 


Annars var det HBK som styrde och ställde och när de fick hörna efter 21 minuter så nådde Simon Lundevalls hörnspark Andreas Bengtssons panna, och denne placerade bollen vid bortre stolpen.


I det tilltagande regnet fortsatte HBK att föra spelet men skapade inte så mycket förutom ett par skott utifrån av Sadat Karim och resultatet blev 2-0 till HBK i paus.


I inledningen av andra halvlek tilläts hemmalaget att föra matchen och i 52:a minuten fick de till en reducering när Tim Ströbeck inne i straffområdet kunde prickskjuta i Malkolm Nilsson Säfqvists bortre hörn.


HBK gjorde några byten, in med Kroon och Allansson, och i 63:e kom 3-1 när Erik Ahlstrand spelade in till Sadat Karim i straffområdet, denne vände bort en försvarare innan han placerade bollen vid närmsta stolpen.


Det blev ytterligare två fina mål innan matchen blåstes av. Först serverade Samuel Kroon till Simon Lundevalls andra mål i debuten, innan Kroon själv gjorde 5-1 målet på i stort sett matchens sista spark.


Simon Lundevall kommenterade sin debutmatch så här:

- Riktigt starkt att vinna även om vi är favoriter på papperet, sådana här matcher är aldrig lätta. 
- Det är alltid kul att bidra med mål men det är bra insats av laget och fina passningar av Karim och Samuel. Kul att spela igen och kul att vinna matcher. Vi gör jobbet så nu är gruppspelet säkrat.


Magnus Haglund ger sin syn på matchen:

- Lundevall börjar direkt med att göra mål för oss, ett väldigt fint anfall där han blev frispelad och gör ett klassiskt avslut i mål. Sen har vi ett bra anfall som leder till en hörna där Bengtsson nickar in tvåan på en bra serve från Simon, en bra start i HBK.

- Första halvtimmen tycker jag är väldigt bra. Trots att de är pigga så har vi ett bra grepp på händelserna och gör det väldigt proffsigt och starkt.  Sen går vi ner oss lite i slutet på första  och släpper in dem lite i matchen.

- Det är lite samma tendens i början på andra  och de får ett reduceringsmål. Efter det tar vi fatt i det igen och Sadat gör ett jättefint 3-1 mål, välförtjänt då han gjorde många väldigt bra saker. Sen är både fyran och femman fina mål, vi gör väldigt fina mål i dag.

- Härligt för killarna att under de sista 25 minuterna i matchen fick spela ut och kunde jobba igenom våra grejer i vårt anfallsspel. Det var en fin kväll.


Hässleholms IF - Halmstads BK, Sv Cupen, 1-5 (1-2)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson (Samuel Kroon, 54) - Thomas Boakye, Erik Ahlstrand, Jonatan Svedberg (Joel Allansson, 61), Simon Lundevall (Emil Tot Wikström, 75) - Sadat Karim, Crespo Kamara
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Viktor Ljung, Mikael Boman, Alexander Johansson
Mål 0-1 (8) Simon Lundevall, 0-2 (22) Andreas Bengtsson, 1-2 (51), 1-3 (63) Sadat Karim, 1-4 (75) Simon Lundevall, 1-5 (90+) Samuel Kroon
Domare Kaspar Sjöberg, Malmö
Publik 50 (Österås IP)