Förlust för P19

I det P19-allsvenska A-slutspelet blev det tyvärr förlust för HBK:s P19-lag på bortaplan mot IFK Göteborg. 

Efter några övertygande inledningsminuter från HBK var det IFK Göteborg som tog ledningen genom att sylvasst straffa en uppspelsmiss från gästerna. Matchen fortsatte med fördel Bollklubben men återigen kunde ”Blåvitt” rinna igenom efter en längre boll som renderade i ett friläge och 2-0 redan efter 20 minuter. Olyckan fortsatte grina HBK i ansiktet och efter halvtimmen spelad kunde IFK göra även 3-0 på hörna. En mardrömsinledning för HBK mot ett hypereffektivt IFK Göteborg.


Andra halvlek tog HBK över ännu mera spelmässigt och gick för ett reduceringsmål som kunde få liv i matchen. Tyvärr saknades den riktiga udden i slutprodukten av det stora bollinnehavet och med kvarten kvar lyckades IFK återigen kontra och få med sig en straff och målchansutvisning på HBK:s Isac Larsson. 4-0 blev också slutresultatet efter att HBK varit det lag som fört matchen i stora delar men ”Blåvitt” varit effektivast och tagit tillvara på allt som gavs.


-Väldigt tråkigt att förlora och märkligt med ett sådant resultat vilket inte speglar matchen. Vi har sett över hela säsongen släppt in väldigt lite mål och idag går allt in för ”Blåvitt” och de tar tillvara på chansen så fort vi gör något litet misstag. Vi har ett stort bollinnehav, tar tillbaka bollen snabbt och försvarar oss högt upp i planen på ett bra sätt när vi behöver göra det. Tyvärr blir vi lite uddlösa i det sista i vårt anfallsspel men över lag gör vi väldigt många bra saker och ändå slutar matchen hela 4-0. Ibland har man dagar där ingenting vill sig och idag var en sådan dag. Det finns många bra saker att ta med sig men också såklart en läxa att göra. Vi ruskar av oss detta snabbt och blir bättre, säger tränare Johan Bergström.


IFK Göteborg - HBK P19 4-0 (3-0)

Målen: 1-0 (9). 2-0(21). 3-0 (30). 4-0 (77).

Startelvan: ZackariasNilsson - Filip Larsson, Gabriel Wallentin, Viktor Håkansson (80), Isac Larsson (utv 76) - Oscar Murro (88), Nils Strandahl (77), Nils Thelander, Albin Branting (77) - Jonathan Wadensten (64), Isac Harrysson.

Avbytare: Johan Gudmundsson (64), Melvin Sjöland (77), Mohammad Alshalkadi (77), Benjamin Lidh (80), Charlie Dagård (88), Eric Svensson, Max Johnsson, Eric Wiberg.