Förlust för HBK P17 mot Göteborg

I seriespelet vann HBK P17 mot IFK Göteborg med 3-2 men när det nu var dags för Slutspelsmatch så blev siffrorna de omvända och Göteborg vann matchen som spelades inomhus i Prioritet Serneke Arena med 3-2 efter att haft 1-0 i paus.

Spelmässigt så var första halvlek jämn men IFK hade någon mer målchans än HBK och utnyttjade också en av dessa och tog ledningen i matchen. IFK fick även en man utvisad och bollklubben kunde därmed inleda andra halvlek i spel 11-10.

- Killarna såg ut att vara lite spända i första halvlek men hittar spelet och farten i början av andra säger Robert Nordström.

Kvitteringen till 1-1 kom efter lite turbulens i straffområdet där Albin Binnefors fick fram bollen till Ardi Hajdari som kunde lobbskjuta in 1-1.

Nu var det HBK som tog över spelet och efter en kvart så spelade Albin Ahlstrand ut bollen till Remo Gotfredsen på vänsterkanten som vek in i planen och sköt ett lågt högerskott som gjorde att HBK tog ledningen med 2-1 och såg ut att ha tagit greppet om matchen.

Det fanns några lägen att göra även 3-1 men matchen skulle vända än en gång och med sju minuter kvar gjorde Göteborg 2-2 och med fem minuter kvar kontrade de även in segermålet fram till 3-2. HBK försökte med en sista forcering men på de minuter som var kvar lyckades man inte skapa någon målchans utan fick för första gången på nästan fyra månader känna på en förlust på P17-Allsvensk nivå.

- Naturligtvis en stor besvikelse över att ha greppet om matchen med 2-1 och en man mer och ändå förlora och det finns verkligen saker att sätta upp på erfarenhetskontot för oss idag säger Nordström. – Samtidigt får vi ge IFK en stor eloge som vänder matchen mot oss. Nu har vi dock tre matcher kvar i slutspelet och tänker inte ge upp detta!

I nästa match tar HBK emot Malmö FF på hemmaplan på söndagen den 25 oktober.

IFK Göteborg - Halmstads BK, P17-slutspel, 3-2 (1-0)

Startelva Petter Andersson - Wilmer Hesselgren (ut 86), Viktor Dahlin, Jonatan Falk, Hugo Neborg - Mattias Salem Almgren (ut 67), Albin Ahlstrand, Kazper Karlsson, Remo Gotfredsen Grgic - Ardi Hajdari (ut 74), Albin Binnefors (utvisad 90)
Avbytare Alexander Nielsen, Pontus Carlsson (in 67), Lucas Lindau (in 74), Ludvig Larsson (in 86), Albin Morina, Gentrit Ibishi
Mål 1-0 (43), 1-1 (52) Ardi Hajdari, 1-2 (64) Remo Gotfredsen Grgic, 2-2 (83), 3-2 (85)