Allsvensk serieseger för HBK P17

Med en säker vinst på 3-1 mot Lunds BK I sista omgången så blev det på söndagen klart att Halmstads BK:s P17-lag vinner P17-Allsvenskan Södra 2020.

- Väldigt roligt för killarna som jobbat mycket hårt på träning och match för att bli bättre och bättre denna mycket speciella säsong, säger huvudtränaren Robert Nordström.

Att det var tredje matchen på nio dagar och lite rotation i truppen betydde att det var ett lag som inte hade gjort så många serieminuter tillsammans som startade mot skåningarna.

Matchen började lite svajigt där spelet böljade fram och tillbaka men i takt med att minuterna gick så fick HBK mer och mer ordning på sitt spel och tog successivt över matchbilden även om Lund inte var ofarliga i sitt kontringsspel.

Efter tjugo minuter spelade Gabriel Dal Molin fram Albin Morina på vänsterkanten som med en fin yttersida spelade in bollen framför mål där en LBK:are lyckades stöta in bollen i eget mål och det blev 1-0 till HBK.

Nu ökade de blåklädda trycket och efter ett fint anfall kombinerade sig Imad Cibo och Ludvig Larsson sig fram och det ledde till friläge för Larsson och han sköt mycket behärskat och distinkt in 2-0 till bollklubben.

- Det märktes i början att några av spelarna var lite matchotränade men kul att det tog sig och blev bättre och bättre i första halvlek, säger Tony Andersson i HBK-lägret.

Det skulle även bli 3-0 innan pausvilan och det var innermittfältarna Remo Gotfredsen och Samuel Svensson som med ett elegant väggspel sågade sig i genom Lundaförsvaret och där till sist comebackande Svensson kunde rulla in sitt premiärmål i seriens sista timme.

I andra halvlek backade Lund hem väldigt mycket i sitt försvarsspel och HBK hade svårt att hitta något botemedel mot detta. LBK skulle också reducera till 3-1 på en hörna och hade sedan ett skott i stolpen som kunde ha gjort matchen spännande men det blev till slut en trepoängare och serievinst för HBK efter elva vinster, en oavgjord och blott en förlust på tretton kamper i Allsvenskan.

Nu blir det som sagt SM-slutspel för både HBK P19 och P17 och vi återkommer med spelprogram så fort det blir klart. Motståndarna i enkelserien för P17 är dock klara och det blir högkaratigt motstånd i form av matcher mot IFK Göteborg och Helsingborgs IF på bortaplan medans Malmö FF och BK Häcken väntar på hemmaplan.

Vill du som HBK:are njuta av en trevlig serietabell så hittar du den HÄR.

HBKP17 – Lunds BK P17 3-1 (3-0)

1-0 (21) självmål, 2-0 (29) Ludvig Larsson, 3-0 (39) Samuel Svensson, 3-1 (56).

Laget: Petter Andersson (45) – Mattias Saleem Almgren (80), Viktor Dahlin (45), Jonatan Falk, Gabriel Dal Molin (80) – Ludvig Larsson, Samuel Svensson (80), Remo Gotfredsen Grgic, Albin Morina – Imad Cibo (80), Lucas Lindau (80).

Avbytare: Isak Svensson (45), Wilmer Hesselgren (45), Gentrit Ibishi (80), Hugo Neborg (80), Albin Ahlstrand (80), Albin Binnefors (80), Ardi Hajdari (80).