Akademilagens helg

Ska P19 lyckas säkra en slutspelsplats i helgen och ska P17 säkra seriesegern? Det är några av frågorna inför helgens matcher för våra akademlag.
P19 - NORRBY IF
Lördag 3 oktober kl. 14.00

Det är dags för årets sista seriematch i P19-allsvenskan då Norrby IF gästar Halmstad Arena i dag kl. 14.00. Förutsättningarna är att HBK, med slutomgången kvar att spela, ligger på en av de fem åtråvärda slutspelsplatserna. Enkelserien är dock jämn och för att av egen kraft avancera till slutspel krävs tre poäng. Oavgjort eller förlust kan räcka men då krävs det att resultaten går HBK:s väg gentemot jagande Malmö FF, Östers IF och Kalmar FF. 


Motståndet Norrby ligger just nu fyra från slutet och har blandat och gett resultatmässigt undersäsongen. Laget har dock gjort ett antal väldigt fina matcher och är både skickliga och tunga att möta samtidigt som dom spelar för att, likt HIF i tisdags, undvika negativt kval. En spännande match väntar mellan två lag som har något att spela för.


Tabell och resultat finns här.


P17 - LUNDS BK
Söndag 4 oktober kl. 14.00

HBK P17 spelar sista matchen i grundserien på söndag klockan 14.00 mot Lunds BK på Halmstad Arena.

Laget ligger inför trettonde och sista omgången på första plats i P17-AllsvenskanSödra på bättre målskillnad än BK Häcken och kan med en vinst troligtvis säkra seriesegern.


- Naturligtvis är det en stor fjäder i hatten att vinna serien, så vi laddar för att fullfölja sista matchen på bästa sätt, säger Alexander Sakac som är assisterande tränare i P17.


P17 tränar på lördagen och efter det så tas laget och truppen ut till söndagens batalj.


Tabell och resultat finns här


NORRBY IF - P16
Lördag 3 oktober kl. 13.30

Slutspelet har börjat med en seger och därefter två förluster. Nu väntar Norrby borta på konstgräset på Ramnavallen i Borås. Ett Norrby som har tagit fyra poäng efter seger mot Örebro (2-1) och oavgjort mot GAIS (1-1).

- Vi vet att vi kommer möta ett lag som är fysiska och gör allt för att ta sina poäng, säger Morgan Ljungkvist.


För att förbereda sig lite extra har P16 tränat på konstgräs i veckan.

- Killarna är ju sedan dem började med fotboll vana med konstgräs men känns alltid skönt att få några minuter på det för att ställa om, säger Alexander Arvidsson.


- Vi behöver hitta tillbaka till vår prestation. Vi gjorde vissa saker bra mot IFK Göteborg senast, framförallt i vårt försvarsspel och första delen i speluppbyggnaden där relationerna var bättre. De delarna vill vi gärna se blir än bättre och att vi är betydligt med noggranna med bollen, avslutar Tobias Dock i HBK-staben.


Tabell och resultat finns här.



Lagfotona är tagna av Louise Dock.