Nyförvärv till damlaget

Alma Haglund heter första nyförvärvet inför 2021. En ung spelare som redan skaffat sig mycket rutin. Hon har varit ordinarie i IF Centern under flera säsonger och har under året varit lagkapten. 

- Jag tränade Alma under mina år i Centern så jag känner till henne väl. Det är ingen slump att hon hamnar hos oss, då hon varit med oss och tränat en gång i veckan under året. Alma har tillhört en av de absolut bästa spelarna i div. 2 och samtliga lag från div. 1 i närområdet har jagat henne, säger tränaren Fredrik Andersson.


För Alma Haglund känns det bra att ta steget över till HBK.

- Inför säsongen så hade vi en dialog om övergång men kom fram till en lösning som passade både mig, HBK och Centern. Det kändes som ett bra avslut med Centern att vi klarade oss kvar i div. 2. Nu är det fullt fokus på HBK och att hela tiden förbättra mig som spelare. Jag vet hur "Fidde" är som tränare och är beredd att jobba hårt för laget, säger Alma.


Damlaget fortsätter att bygga truppen för 2021, och arbetar för fullt med sin spelartrupp inför kommande säsong. Just nu gör restriktionerna att det är träningsuppehåll.

- Vi hoppas att få komma igång vecka 48. Vi har gott om tid att förbereda oss på ett bra sätt, avslutar Fredrik Andersson.