Notiser efter Östers IF - HBK

Det blev en härlig seger på lördagskvällen när Östers IF besegrades med 3-0 på Visma Arena. Det blev 16:e gången i år som HBK höll nollan och därmed är Malkolm Nilsson Säfqvist ensam om ett klubbrekord.
2016 höll Stojan Lukic i femton av de trettio matcherna, men i och med gårdagens match är "Malle" ensam om rekordet.

För Andreas Johansson var det 350:e A-matchen i HBK-tröjan och den 220:e i seriesammanhang. Mikael Boman gjorde sin 70:e Superettan-match i den vackra blå tröjan, samtidigt som han gjorde sitt 60:e mål totalt i HBK.

Inhopparna Dusan Djuric och Crespo Kamara jubilerade också. "Dulle" spelade sin 220:e match i de två högsta serierna medan Crespo spelade sin 110:e i svensk elitfotboll.

Andreas Bengtsson gjorde i går sin 94:e Superettan-match i HBK-tröjan och är därmed i fatt Alexander Berntsson, som de spelare som spelat flest matcher för HBK i denna serie.

HBK är seriens bästa bortalag och har hittills i år på de tretton bortamatcherna målskillnad 20-6 (20-9 hemma). En av anledningarna är att HBK gör mycket mål på bortaplan. I går var det femte gången i år som HBK gjorde tre mål på bortaplan.

För 17:e gången i år gjorde HBK första målet och det har visat sig oerhört viktigt under året, för av dessa har HBK vunnit 16 av matcherna.

För nionde gången i år fick HBK straff - och alla nio har det blivit mål på. Rasmus Wiedesheim-Paul har svarat för fem av dessa, Samuel Kroon tre och Joseph Baffo ett. 

Segern var HBK:s 17:e seger för året (hittills). Det är första gången sedan 1997 som HBK har vunnit så många matcher i en serie. Endast en säsong (1953/54) har HBK vunnit fler matcher, när laget vann 20 matcher av 26 och året efter blev silvermedaljörer i Allsvenskan.

De fyra senaste säsongerna där HBK och Östers IF spelat i samma division har samma lag tagit alla sex poängen. 2013, 2018 och 2020 har HBK tagit full poäng mot smålänningarna, medan Öster i fjor vann båda matcherna.

På 2000-talet har laget mötts sju gånger i Växjö och HBK har nu vunnit fyra av dessa medan Öster vunnit tre. Senast det blev oavgjort lagen emellan var 1998 då det blev 1-1.