Notiser efter HBK - Dalkurd FF

Vid gårdagens match mellan HBK och Dalkurd blev det en målrik tillställning, 4-0. I de tidigare möten lagen emellan så har det i matcherna aldrig blivit fler än två mål.
Joel Allansson gjorde i går HBK:s andra och psykologiska målet strax före paus. Det var Joels andra mål för säsongen - det förra gjorde han mot Dalkurd borta.

Sadat Karim (bilden) gjorde två mål i matchen och det har hänt en gång tidigare att han gjort mer än ett mål i en match. Det var i juni förra året när han gjorde ett hattrick (3 mål) i hemmamatchen mot Frej.

Andreas Johansson drog i går på sig en varning, liksom Joseph Baffo. Detta gör att "Ante", Jonatan Svedberg och Dusan Djuric ligger i farozonen. En varning till för dem och de är avstängda kommande match.

Gårdagens seger var den sjätte vinsten i följd och det har inte hänt sedan 2012, då laget vann sju raka i Superettan. Målsnittet framåt på dessa sex matcherna är 2,67 mål/match. Innan dess var snittet 1,62 per match. Totalt för säsongen är målsnittet 1,85 mål/match.

På dessa sex matcher har Mikael Boman svarat för sex mål medan Sadat Karim svarat för fyra. Sadat har även nu gjort mål i tre raka matcher.

HBK har nu på hemmaplan svarat för inte mindre 28 mål, vilket innebär exakt 2 mål per match. HBK är tunga att möta då inte mindre än 19 av dessa mål skett efter paus och således 9 före paus. Totalt har HBK gjort 21 mål före paus och 29 av målen efter paus.

För 18:e gången i går gjorde HBK första målet i matchen och då vinner i stort sett HBK alltid. Det är bara i bortamatchen mot just Dalkurd som HBK inte vann matchen, då det slutade 1-1 uppe i Uppsala.

Malkolm Nilsson Säfqvist höll nollan för nionde gången på hemmaplan i går och är nu uppe på totalt sjutton nollor i år.

Gårdagens födelsedagsbarn Joseph Baffo gjorde under matchen sin 60:e seriematch för HBK. Av dessa har 34 spelats i Allsvenskan och 26 i Superettan.