Motståndarkollen: Dalkurd FF

På lördag kommer Uppsalalaget Dalkurd FF på besök till Örjans vall för match mot HBK:s herrlag. Dalkurd spelade 1-1 mot Jönköpings Södra i lördags och samma dag vann HBK med 3-0 mot Östers IF på bortaplan.

Dalkurd gjorde en bra match mot topplaget Jönköpings Södra och vann avsluten med 16-6. Första halvlek var mållös men Henry Offia i Dalkurd sköt i den 29:e minuten ett skott i stolpen. I andra halvlek fortsatte Dalkurd med att skapa chanser, som Frank Pettersson i Jönköpingsmålet räddade. När det var tretton minuter kvar av ordinarie tid tog Dalkurd ledningen med 1-0. Willie Clemons i Dalkurd slog ett fint inlägg, som Arian Kabashi från nära håll nickade i mål.

Dalkurd såg länge ut att gå mot segern men när klockan stod på 90 minuter kom gästernas kvittering. Dzenis Kozica hittade Eric Omondi, som på volley, prickade in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Dalkurd har nu 29 poäng och ligger på 10:e plats i tabellen och är en poäng före AFC Eskilstuna, som ligger på negativ kvalplats.

Sedan HBK och Dalkurd möttes i augusti har det varit en hel del spelarförändringar i Dalkurd. Den före detta HBK-spelaren Liridon Selmani (bilden ovan) värvades i augusti från IF Karlstad Fotboll, Malkolm Moenza kom från FC Spartak Trnavn, Adi Terzic kom på lån från Mjällby AIF, Samuel Leach Holm kom från Västerås SK och Omar Eddahri var kontraktslös.

Kadir Hodzic har gått till Mjällby, Farhan Shakor på lån till Erbil SC och Haron Ahmed Zubair på lån till Zakho FC.

Dalkurds målskytt från mötet i augusti, Patriot Sejdiu, är långtidsskadad.