Haglund inför matchen mot Dalkurd FF

Årets näst sista hemmamatch ska avgöra på lördag när uppsalalaget Dalkurd FF kommer på besök. 

Gästerna som i skrivande stund ligger på en tionde plats fast med bara en poäng ner till negativt kval, i andra delen av tabellen huserar Bollklubben på en andra plats med siktet inställt på en av de två direktplatserna. 

- Dalkurd blir en väldigt tuff utmaning, säger HBK:s tränareMagnus Haglund och fortsätter 


- De spelar för sin existens i svensk elitfotboll men är ett skickligt lag, framförallt offensivt har de sina styrkor. Sist mötte de Jönköping Södra och var betydligt bättre och borde ha vunnit (matchen slutade 1-1 efter att Jönköping kvitterat i slutet). Vi hade en tuff match senast vi mötte dem i somras och jag tycker faktiskt att de har utvecklat sitt kollektiva spel sen dess så vi är beredda på en tuff och jämn match. 


Även HBK kommer från en stark insats, det blev vinst mot topplacerade Öster på bortaplan med 3–0 och Magnus vill ta med flera saker till morgondagens match. 

- Vi satte vårt försvarsspel och kunde vinna bollen högt, precis som vi ville göra. Sen skapade vi en bra mix av korta attacker och längre anfall och var väldigt framgångsrika i vårt framåtlutade spel. 


Segern mot Öster var HBK:s femte raka seger i Superettan, men Magnus Haglund är inte förvånad. 

- Vi har jobbat på bra under en lång tid och det ger resultat. Att vi kan vara lite bättre och träna lite hårdare varje vecka mynnar ut att vi kunnat lägga på fler detaljer i spelet, så för mig är det logiskt att vi är bättre än i somras och därmed tar fler segrar. 


Men trots den goda formen är Magnus ödmjuk inför utgången av serien. 

- Nej, för egen del har det inte varit svårt att tappa fokus på nästa match. Vi vet att det som krävs för avancemang är att vi fortsätter som vi gjort under hela året, att vi gör jobbet och vinner matcher och för att göra det krävs det att vi är koncentrerade på uppgiften. Vi har flera rutinerade spelare i truppen som har varit i liknande situationer innan, både på svensk och internationell nivå, och det hjälper ju såklart till, avslutar Magnus.