”Fidde” fortsätter som damtränare

Det står nu klart att damlagets huvudtränare Fredrik ”Fidde” Andersson kommer att vara tränare även för laget 2021. Under årets säsong som nykomling klarade de kontraktet och kunde även efter seriens slut vinna DM för första gången.

- För mig har det aldrig funnits någon tvekan, jag trivs utmärkt i rollen och har ett fantastiskt gäng runt omkring mig, spelare, ledare och stöttning från föreningen, säger Fredrik Andersson.


Föreningens damlag, som endast funnits i fem år, har avancerat i seriesystemet från div. 4 till div. 1 under dessa år.

- Laget har haft en fin utveckling och kan börja på en högre nivå nästa säsong, säger han, och menar att spelarna har gjort en grym resa, både individuellt och som lag, samtidigt som det är en väldigt bra stämning i truppen.


Inför årets debutsäsong i div. 1 förändrades träningen och en del var att Fredrik ville att de skulle förbättra fysiken för att klara av spelet i div. 1.
- Inget lag skulle vinna över oss för att de var bättre tränade. Trots väldigt hård träning så har vi inte haft några belastningsskador. Vi hade en period i februari, mars där vi låg precis på gränsen för vad kropparna tål, för att sedan lätta upp och underhålla fysiken hela säsongen. Nu startar vi nästa säsong på en helt annan nivå både i gymmet och på plan, menar Fredrik.


Under damlagets tidigare tränare har det odlats fram en vinnarkultur i gruppen, att man alltid vill vinna är en viktig beståndsdel.

- Det vi har lagt till i år är fysik och ett tydligare gemensamt spel, både offensivt och defensivt. Här kommer vi jobba vidare på att ha ett större tålamod i vårt spel till nästa år. Varje passning behöver inte leda till en målchans utan vi vill kunna etablera längre anfall, menar Fredrik Andersson, som alltså även 2021 kommer vara huvudtränare för HBK:s damlag i div. 1.