- Det är två lag som stuckit ut

ÖIS-legenden Sören Börjesson fick ta över göteborgslaget efter det att den förre HBK:aren Keith Millen sparkades för lite mer än en månad sen. De har haft en tuff höst och vinsten senast borta mot Västerås var otroligt viktig för laget.

– Den vinsten var väldigt skön. För det första var det en bra genomförd match, vilket är bra för killarna att få visa. Sedan var det bra att vi fick hålla nollan, göra mål, och många olika målskyttar. Det var mycket som var gott i den. Men det är bara att lägga den insatsen till historieböckerna. Nu handlar det om att komma upp i nivå igen, säger Sören Börjesson i ett uttalande till Göteborgsposten.


Det är en rutinerad man som tog över laget och han har varit med i många kniviga strider förr i seriernas slutskede. I år är det otroligt jämnt mellan lagen runt det nedre kvalstrecket.

– För det första tror jag att det är svårt att hitta några större skillnader mellan lagen i serien. Det är två lag i år som har stuckit ut och det är HBK och Degerfors. Det ser man på deras poäng. Men i övrigt ... 

- Vi tränare tittar på massvis av matcher, det är inte stora grejer som sticker ut i spelet. Det är inte heller speciellt stor skillnad i antal målchanser. Det kan vara små detaljer som avgör i väldigt många matcher. Därför är det så jämnt i superettan, säger han till GP.


Inför dagens match räknar han inte med någon hjälp genom att HBK skulle slå av på takten.

– Det skulle förvåna mig mycket om de inte vill fortsätta producera och gå för seriesegern. De är inne i en bra form och en bra fas. Vi ska nog inte förvänta oss att det blir någon skillnad på deras uppträdande eller attityd. Det tror jag absolut inte. Det handlar fortfarande om vad vi ska göra, vi kan inte förvänta oss att få någon hjälp där, säger Sören Börjesson till GP.