Svedberg jubilerade

I cupmatchen mot Tvååkers IF fick han börja matchen på bänken men i paus avlöste han Dusan Djuric. Det innebar att Jonathan Svedberg gjorde sitt 100:e framträdande i HBK:s A-tröja.
- Oj, det visste jag inte, säger "Jonte" efter matchen när han får reda på att han precis gjort sin jubileumsmatch. Om denna säger han:
- Det är en svår match att spela då vi möter ett bra Tvååker, som försöker stå upp och försöker hela tiden. Vi jobbar bra, lite för sakta bolltempo men när vi väl får upp det så skapar vi lägen och kommer igenom.

Det blev lite nervöst på slutet när Tvååker kunde reducera.
- I slutet hamnar vi lite lågt och får inte riktigt tag på dem och de skapar några chanser, men gäller att fortsätta pumpa när det är lite kvar .

På innermittfältet är det tufft om platserna och i dag startade Dusan Djuric och Joel Allansson.
- Vi har en bra konkurrenssituation där jag hela tiden får utvecklas och träna med väldigt bra spelare, det utvecklar mig mycket, menar Svedberg.

Magnus Haglund är positiv när han får kommentera Svedberg som spelaren.
- Jonathan har haft en stor utveckling de sista nio månaderna sen jag kom hit. Han har tränat otroligt bra och varit väldigt målmedveten i allt han gjort, vilket har utvecklat han mycket på plan och har klivit fram till en spelare som betyder mycket för oss.