Seger för HBK Dam

HBK Dam vann den extrainsatta matchen mot Husqvarna med 5 - 2.

- Det var en match i ett svårt läge, vi har precis fått information om att premiären skjuts upp och vi skulle möta ett motstånd som saknade några spelare. Vi enades innan matchen om att inte ”slösa bort” tid utan att öva på de saker vi jobbat med på träningar, säger damtränaren Fredrik Andersson.


I minut nr. 13 gör HBK 1-0 efter att ha lyckats med något som de jobbat med i veckan, tidiga inlägg. Maja Ödman serverar Nellie Andersson (bilden ovan) som säkert sätter bollen i mål. 


Vid 2-0 är det åter Maja som vinner boll efter intensiv hög press och hittar Nellie som nickar in bollen.

Husqvarna reducerar efter ett av få anfall där bollen får en konstig bana över Maja Arvehell i mål.

 

Efter paus sätter HBK upp ett högre tempo och Moa Karlsson gör 3-1 i 55:e minuten. Det är efter en lyckad kombination mellan Emma Nielsen, Nellie Andersson och Moa Karlsson där de spelar snabbt och på en hög teknisk nivå.  


Moa gör även 4-1 efter ytterligare en kombination mellan forwards. 5-1 gör Alexandra Hellekant som fick betalt efter att ha gjort en av många löpningar.

 

- Vi har fortfarande mycket att jobba med som lag, vår defensiv behöver bli mer tight och vi har saker i offensiven som skall synkas. Det vi tar med oss är vår fortsatt goda energi och sedan har vi kombinationer där vi spelar på ett eller två tillslag tillsammans med en rörlighet som är väldigt svår att försvara sig mot, menar "Fidde".

- Det finns också en prestigelöshet där vi bjuder varandra på bra avslutsläge istället för att bli för ivrig och alltid avsluta själv.

 

HBK Dam - Husqvarna FF  5 - 2

Maja Arvehell (45) – Malin Andersson (60), Hanna Comnell (40), Amanda Rees Fager (45), Alice Sandahl (45) – Ella Folkesson (55), Emma Nielsen (80), Alexandra Hellekant (70), Maja Ödman (55) – Nellie Andersson (70), Moa Karlsson (70).

Avbytare: Emma Orrdal (45), Alva Hed (45), Jennifer (40), Malin Nilsson (45), Linn Eskilsson (55), Ellie Nielsen (60), Alva Arvidsson (70), Emmy Ecklein (70)

Mål: 1-0 (13) Nellie Andersson, 2-0 (26) Neillie Andersson, 2-1, 3-1 (55) Moa Karlsson, 4-1 (59) Moa Karlsson, 5-1 (61) Alexandra Hellekant, 5-2.