Profilen: Edvin Kurtulus

Dagens profil är Edvin Kurtulus som har gått igenom HBK:s ungdoms- och akademiverksamhet innan han debuterade i A-laget förra våren. Vi har ställt elva frågor till honom.
Hur har försäsongen varit?
- Den har varit bra, det känns att både jag och laget har kommit i gång bra och är väl förberedda inför vad som ska komma.

Vad tittar du på när du är hemma?
- Jag brukar kolla filmer på Netflix, jag kan titta på någon serie, som Prison Break.

Vad är skillnaden mellan att spela ytterback och innerback?
- Skillnaden är väl att du får komma med mer i offensiven som ytterback och löpa ännu mer. Det blir mer och mer roligt. Som mittback blir det mer att du styr laget och spelet, lite mer som ledare.

Varifrån kommer namnet Kurtulus?
- Det är ett turkiskt efternamn då mina gamla farföräldrar var tvungna att byta när de flytte till Turkiet från Kosovo. Farfar kom hit när det var arbetsinvandning på 1960-talet, så pappa är född här.

Vad gör du en ledig dag?
- Hemma med familjen, spelar tv-spel med grabbarna och bara tar det lugnt.

Skulle du vilja ha VAR i Superettan?
- Ja, det hade väl inte varit fel. Det finns ju matcher som avgörs på VAR, vi hade kanske behövt det någon gång där vi kanske skulle haft straff. 

Vad har du för personlig målsättning i år?
- Att göra så gott jag kan och tillföra så mycket som möjligt till laget. Försöka spela så mycket som möjligt och även som ytterback komma med många assister.

Vilka lag tar steget upp i Allsvenskan i år?
- Vi såklart tror jag och sen de andra vet jag inte.

Läser du media efter matcherna?
- Nja, nån gång, inte så ofta.

Vilket är ditt favoritlag?
- Det är Barcelona men just nu kollar jag mest på Liverpool.

Hur är du efter en seger respektive förlust?
- Efter en seger är jag glad och harmonisk, energifylld, medan man efter en förlust är man lite mer deppig. När man kommer till familjen och flickvännen och vänner, så försöker man sakta och säkert släppa den efter man analyserat den, men det kan var lite jobbigt.