Profilen: Andreas Bengtsson

I vår Profilen-serie har vi i dag kommit till 24-årige Andreas Bengtsson, som också han har fått elva frågor att besvara.
Du gör redan din sjätte säsong i A-laget och är lite veteran i laget. Hur är känslan för det?
- Jag känner mig inte som veteran, men det känns jättekul att vara en av de mer rutinerade i laget, man känner lite mer ansvar. De som är kvar sen jag debuterade är "Malle", "Berra" och "Bosse" var här när jag kom upp.

Har du något speciellt smultronställe?
- Då skulle jag säga hem till Oskarström. Där blir det verkligen avkoppling, det är där jag har tryggheten sen jag var barn.

Hur är du som fotbollsspelare?
- En kraftfull, stor och stark ytterback som är löpstark.

Hur ser du på att i år blir världens längsta försäsong än längre?
- Redan innan kändes den lång men nu kommer den bli längre, vi får se hur lösningen blir. Det är bara att köra utifrån de förutsättningarna.

Vad gör du helst en ledig dag?
- Sova någon timme längre, upp och käka en bra frukost. Sen blir det gymmet eller att gå ut och röra sig lite, förhoppningsvis är det soligt ute och då tar man sig ut någonstans och har det lite gott.

Vad lyssnar du för musik?
- Det blir spotify, jag har en ganska bred musiksmak, men det blir mycket Coldplay och Ed Sheeran som ligger mig nära. 

Vad betyder HBK för dig?
- Betyder supermycket, jag har varit här sedan jag var tretton år gammal. Det är många i klubben som hjälpt mig under alla åren och som fortsätter att göra det, så det är en väldigt trygghet att få ha detta som arbetsplats.

Följer du några tv-serier?
- Jag har börjat kollat på en som heter Outlander, den är fin. Innan dess har jag kollat Game and thrones och Vikings, lite så tillbaka i tiden filmer.

Har du börjat fundera på vad du ska göra efter fotbollskarriären?
- Inte helt, men jag vet vad jag ska göra tills fotbollen är slut. Tanken är att jag börja plugga ekonomi till hösten här i Halmstad.

Hur är du i gruppen som person?
- Jag försöker vara en sjyst kille som försöker prata med de flesta, positiv och trevlig. Försöker skoja lite ibland.

Strax innan matchstart och du står i spelartunneln och ska gå in på Örjans vall, hur är du då?
- Då är man inne i sig själv och försöker vara så samlad som möjligt. Fokuserad och tänker på matchen och hur man ska vara på plan. När det väl är mycket folk är känslan verkligen att nu vill man ut och köra. Även om det inte är det så är det bara att skärma av och gå in i sig själv och köra.