Nationella spel i parafotboll

I helgen arrangeras Nationella spel i parafotbollen av Halmstads BK:s FFA-avdelning. Spelen avgörs ute på Kombihallen och Halmstad Arena.
- Vi genomförde Västcupen i höstas och vi kände efter det att vi både ekonomiskt och för att slippa resa själva, att vi ville genomföra tävlingen här.

- Det är ett 35 lag som deltager och det känns bra. En liten besvikelse är att det inte blev någon SM-klass, för vi har jobbat hårt för att få andra lag att vara med, säger Kenth Johansson, en av de ansvariga från HBK:s FFA (Fotboll för Alla).

Lagen är indelade i olika klasser från div. 2 till div. 10 beroende på funktionsnedsättning. Matcherna börjar på lördagen kl. 10 och avslutas vid 15-tiden på söndag.
- Vi spelar i Kombihallen båda dagarna och i Halmstad Arena på lördagen. Till finalspelet har vi fått de förra HBK-spelarna Michael Svensson och Per "Texas" Johansson att vara prisutdelare, säger Kenth.

Han ser det positivt att tävlingen äger rum i Halmstad.
- Det är bra att vi är i stan och visar att vi har fotboll för spelare med funktionsnedsättning, det känner inte alla till. Att vi sen har det i HBK:s regi är en styrka, avslutar Kenth. 

Spelschema finns här.