Joel är stolt över priset

Joel Allansson blev av sina lagkamrater utsedd till Årets Kvast 2019. När han i samband med fredagens träning fick reda på det, märktes det direkt att han blev glad och stolt.

- Det betyder jättemycket att få detta pris. Så fort man kom hit och ser alla som fått det, så tycker jag att det är en stor ära att få priset och speciellt från lagkamraterna, säger Joel Allansson.

Under den gångna säsongen, som var hans första i HBK-tröjan, svarade han för flera fina insatser och vann Hallandspostens poängliga. Han ser dock inte sig själv i första hand.
-För min del är jag lagspelare och jag ser hellre att laget går bra än just min egen insats. Samtidigt så utvärderar man sin egen insats efter matcherna och jag tycker att höll en ganska jämn nivå utan några riktiga dalar, en stabil hög nivå tycker jag.

I går var cupen över HBK:s del och nu väntar tre vänskapsmatcher innan premiären i början på april.
-Cupen gick lite si så där, tycker våra prestationer varit bra dock, så det är jag egentligen inte orolig över, utan det är att fortsätta med vårt spel. Sen får vi hålla i gång fysik så vi kommer riktigt bra rustade inför premiären.

Längtar du efter att få spela fotboll på gräs?
-Ja, det gör jag väldigt mycket, säger Joel avslutningsvis med ett leende.


JOEL ALLANSSON
Född
3 november 1992.
Tidigare klubbar Nybro IF, IFK Göteborg, Randers FC.

Aktuell Vinnare av Årets Kvast herr 2019.