Damvinst mot Valinge/Derome

HBK Dam spelade sin andra match på fem dagar när man i helgen träningsspelade mot Valinge/Derome. Matchen var en bra värdemätare då Valinge/Derome förra året spelade i Div.1. Laget har dessutom förstärkt med spelare från bl.a. Tvååker och Böljan.

Matchen började i ett högt tempo där HBK startade bäst men motståndarna tog över och var det bättre laget under en period. När HBK Dam åter tar tag i matchen (min.22) gör Arbnora de Leoni 0-1 efter ett fint anfall med många inblandade. Emma Nielsen är den som spelar fram efter ett konst nummer där hon lyckades lyfta bollen över en motståndare.

HBK Dam har här en bra period där Valinge/Derome, lite ologiskt, gör 1-1.
-Vi hänger inte riktigt med i en omställning och motståndarna får lite enkelt komma igenom något som vi tar lärdom av förframtiden, säger HBK-tränaren, Fredrik Andersson.
Halvleken är fortsatt ganska jämn ochresultatet 1-1 står sig halvleken ut.

Valinge/Derome startar andra halvlek med stor aggressivitet och gör direkt 2-1. HBK spelarna ville ha målet bortdömt för offside men domaren godkände målet. Efter 10 minuter i andra halvlek tar HBK Dam återigen kommando i matchen och styr spelet genom stor variation med korta och längre passningar.
-Sista halvtimman visar att vi tränat på ett bra sätt då vår fysik är överlägsen motståndarna, tycker ”Fidde” och berömmer spelarna som visat god inställning under hela vintern.

Kvitteringen kommer i 80:e minuten efter ett fint solonummer av Alexandra Hellekant. HBK Dam nöjer sig inte med det utan fortsätter trycka på. Linn Eskilsson gör också 2-3 efter att ha drivit bollen på egen hand och tar sig förbi och avslutar med att placera bollen förbi målvakten.

Fredrik Andersson kan konstatera att truppen visar på bredd där flera spelare vilade från matchen.
-Ja, vi har några spelare som inte var med idag av olika anledningar och vi ändrade positioner på flera. Vi är i en fas där vi testar olika uppställningar för att om en månad vara redo för serien. Vi har en bra konkurrenssituation på flera platser och många av spelarna kan uppträda på olika positioner. Flera av spelarna gör mycket bra insatser där samtliga verkligen visar bra inställning. Många förtjänar extra plus och Emma Nielsen ser starkare ut än någonsin. Arbnoras skott var väldigt snyggt och även våra andra två mål görs efter fina prestationer.

Valinge/Derome - HBK Dam  2 - 3

Laget: Emma Orrdal – Ellie Nielsen (55), Hanna Comnell (60), Amanda Rees Fager, Alice Sandahl – Ella Folkesson(70), Emma Nielsen, Arbnora de Leoni, Alexandra Hellekant – Linn Eskilsson, Nellie Andersson. (75)

Avb. Hanna Särman(55), Maja Ödman(60), Malin Nilsson(70), Emmy Ecklein.

Mål: 0-1 Arbnora de Leoni, 1-1, 2-1, 2-2 Alexandra Hellekant, 2-3 Linn Eskilsson.